Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 22 juli 2011

Nieuw lid Hof is Vol?

Na onze uitgebreide verkenningsronde en de ruzie van de twee vriendjes Boez en Os (zie vorige berichten), gingen we nog naar de Hoftuin. Ja, want de batterij van de camera was nog niet helemaal leeg, het was prima weer en onze reporters hadden nog genoeg energie. Vandaar dus.
Wat we niet wisten was dat Igor in de Hoftuin was. Nou, daar kwamen we snel achter dus. Want Igor was niet in een goeie bui (of gewoon erg balorig), of (ook nog een mogelijkheid): hij had zich net aangesloten bij de partij Hof is Vol. Ja, want Igor stapte direct op Oscar af om hem duidelijk te maken dat hij niet zomaar voorbij mocht lopen. Wat krijgen we nou? Les gehad van Myo, Igor? Of te veel het gedrag van Harry en Panda bestudeerd?

Oscar was met stomheid geslagen en ging er maar eens even bij zitten. Dit kleine seal-point-ventje woonde toch helemaal niet in het Hof? Waar haalde hij dan het lef vandaan om de grote Os tegen te houden?
Maar Igor hield vol: dit is mijn tuin en je komt er lekker niet langs!

Oscar had helemaal geen zin in gelazer en trok zich terug. Hij was nog nauwelijks bijgekomen van zijn ruzie met de Boez, had zijn buik al vol van confrontaties, is niet echt een vechter (behalve als er niks anders opzit) en deed dus een stapje terug.
Igor had dit niet verwacht en keek verbaasd en teleurgesteld toe hoe Os zich terugtrok.
Waarschijnlijk had Igor gewoon zin in een verzetje, meende hij het niet echt serieus en werd door de Os helemaal verkeerd begrepen?Nou, Os was dus geen partij gebleken voor Igor de Grote. Maar er was nog een haarfabriek de tuin ingekomen die daar niet thuishoorde. Misschien kon hij die dan intimideren? Ja, Igor had duidelijk zin in mot en voelde zich sterk. Hij moest alleen nog een juiste tegenstander vinden. Nu Os was afgedropen, richtte hij zich maar op die andere indringer.


En dat was dus de Boez.
Maar Boez was niet van plan om met zich te laten spotten. Hij nam een arrogante houding aan en vertelde Igor dat hij klaar was voor een machtstestje, en dat er met hem niet te spotten viel.Igor ging twijfelen en voelde zich opeens veel minder heldhaftig. Oscar had dat in de gaten en liep in een boogje om Igor heen. Tja Igor, wat nu? Als je lid van Hof is Vol wil zijn, moet je wel nu gaan ingrijpen!
Nou, Igor vond van niet. Hij was nog geen lid van die partij dus hoefde hij zich ook niet aan de regels te houden. Eerst maar eens uitvissen wat die twee vreemden hier kwamen doen en hoe ze zich verder gingen gedragen, heh?En uiteraard eerst proberen om onder de staart van de Os te ruiken, want dat was hem nog steeds niet gelukt.
Rare jongen, die Igor.
Mevrouw Katblad volgde de jongens maar eens om te zien wat er verder ging gebeuren.
Wel, Oscar ging gewoon naar de trap om zijn dagelijkse portie gras te eten. En Igor vond dat helemaal niet interessant en zeeg op de stenen neer om af te wachten of er nog iets leuks of spannends zou plaatsvinden.
Toen dat wat Oscar betreft niet ging gebeuren, richtte hij zijn aandacht op de Boez.
Ja, een zeer ondeugende blik, en dat beloofde dus niet veel goeds.


Maar Igor werd plots afgeleid door een dame die haar stofdoek buiten het raam uitsloeg. Erg intelligent keek hij er niet bij, en wij vragen ons af of hij dit ooit wel eens eerder heeft meegemaakt (het uitslaan van een stofdoek dus).
Maar wij vonden zijn verbazing ook wel weer erg schattig.Toen de dame zich weer in het huis had teruggetrokken, schoot Igor direct terug in de rol van de dreigende, boze wolbaal.
Mevrouw Katblad vermaakte zich uitstekend bij het zien van de gedaanteverwisseling van het kleine ventje, maar dachten haar reporters daar ook zo over?

De Boez had geen zin in spelletjes of theater, en was alweer op weg naar de Poort. Blijkbaar nam hij e.e.a. nogal serieus op en had hij al genoeg meegemaakt die dag.
Oscar wilde ook niet langer in de Hoftuin blijven, maar werd tijdens zijn terugtocht hinderlijk gevolgd door Igor, die zijn gezelschap eigenlijk best wel spannend vond maar moeite had om dat op een leuke en begrijpelijke manier duidelijk te maken. Arme Igor. Hij deed ons een beetje denken aan Wamy, die ook altijd moeite heeft aansluiting te vinden en zich zo gedraagt dat hij juist kandidaat-vriendjes van zich afstoot in plaats van aantrekt. Erg jammer dat Wamy niet of nauwelijks in de Hoftuin komt, want hij en Igor zouden het best goed met elkaar kunnen vinden!

De Boez verliet als eerste de tuin, en natuurlijk zat Cera netjes bij de Poort op hem te wachten en zelfs mevrouw Troy had vanaf de straat alle gebeurtenissen zitten volgen. Ja, de oude dame is nog steeds erg nieuwsgierig en er is maar weinig wat haar ontgaat....

Igor voelde zich duidelijk in de steek gelaten en was ook door de Poort gekomen. Nu zat hij in de Katbladstraat en maakte daar kennis met een toevallig voorbij komende Lima. Nou Igor, laat je dan nu maar van je beste kant zien, heh?

Wel, Igor was duidelijk niet in goede doen. Hij had zomaar een nieuwe vriendschap kunnen sluiten, want Lima was aanvankelijk alleen maar nieuwsgierig en stond best open voor een nieuwe ontmoeting en uitwisseling van gegevens. Maar Igor ging direct in de aanval en maakte Lima duidelijk dat hij de baas was van de Poort en niemand anders daar in de buurt mocht komen.
Doch Lima bleef op zijn plek en Igor durfde hem niet aan te vallen. In plaats daarvan liep hij met een boog om Lima heen. Lima begreep duidelijk helemaal geen barst van het gedrag van Igor, en keek verbaasd toe hoe het wolbaaltje achter het wielhuis verdween.


Slechts een paar meter verderop lagen/zaten Cera en Oscar toe te kijken. Kwam Igor nog in actie? Zou Lima nog zijn punt maken? Wat was hier in vredesnaam gaande?
Ja, en mevrouw Katblad vroeg zich dat natuurlijk ook af. Maar eveneens moest zij tot de conclusie komen dat een hoop haarfabrieken (in dit geval dus de Os en Cera) altijd erg sensatie-belust zijn. Als er wellicht sprake is van een conflict tussen andere haarfabrieken, als er maar een klein signaaltje is van onrust of een mogelijke kans op een schermutseling, dan blijven ze in de buurt en houden ze de boel in de gaten. Voor het geval dat, dus. Niet dat ze willen ingrijpen of zich ermee willen bemoeien, nee, gewoon op de eerste rij zitten om het allemaal goed te kunnen volgen.Vandaar ook dat in principe alle katten uitstekend geschikt zijn voor een baan als reporter, en vandaar ook dat we regelmatig bij het Katblad sollicitanten krijgen voor dit soort baantjes. Ze zitten nu eenmaal graag overal met hun neus bovenop, de haarfabrieken.

Maar deze keer gebeurde er verder niks.
Igor liep een rondje om het wielhuis heen en ging daarna terug door de Poort de Hoftuin in. Lima vertrok in de richting van de Kruidentuin en vond dus Igor niet interessant genoeg.
De reporters keerden terug naar de redactie en aten wat brokjes voordat ze weer de straat opgingen. En mevrouw Katblad moest de batterij van de camera weer gaan opladen en nam nog en passant even een kopje Nespresso.
Het was weer een boeiende dag geweest.

4 opmerkingen:

Jacq. zei

Apart gedrag van Igor...maar wat een leuk en lang verhaaltje!

ina zei

Igor blijft ons verbazen. Hier thuis is hij duidelijk de jongste en waagt hij het niet een van de huisgenoten openlijk aan te vallen. Wel pest hij regelmatig Bonya van mijn schoot af, maar dat komt omdat Bon er niet tegen kan als Igor erbij komt liggen. Ik denk dat hij begint te puberen, beetje laat, maar Igor is niet zo snel.

Inge zei

Wat een ondeugend boefje is Igor!

de fotograaf zei

Het is ons al vaker opgevallen dat haarfabrieken zich thuis vaak heel anders gedragen dan buitenshuis! Igor is de laatste tijd zo vaak in de Hoftuin te vinden dat hij het wellicht een beetje gaat beschouwen als zijn territorium! En daar moet je je mannetje staan!
Igor gedroeg zich trouwens niet zo ontzettend agressief hoor! Wij zien hem nog niet zo snel overgaan tot een vechtpartij; het bleef bij een beetje dreigen en uitproberen...