Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 juli 2011

Droevig nieuws

Ik moet helaas meedelen dat Bonya vanochtend bij de dierenarts is ingeslapen.
Ze werd steeds magerder, had telkens diarree en ze begon ook pijn aan te geven bij het aaien van haar zij.
Ze bleek een grote tumor in haar darmen te hebben, er was geen redden meer aan.
Dus toen hebben we maar gekozen voor het beestje en niet voor onszelf.
Ina.Bonya werd geboren op 26 maart 1996 en kwam toen zij al 13 jaar was bij de familie van Iwan wonen. Zij had daarvóór geen makkelijk leven gehad, al zijn de precieze gegevens daarover nooit vrijgegeven. In het nieuwe gezin paste zij zich echter snel aan en ging het al spoedig veel beter met haar. Wel had zij vaak last van oorontstekingen en moest ze veel "smeerbeurten"ondergaan en pilletjes slikken, maar ze genoot van het veel op schoot liggen en van haar wandelingetjes buiten. Wij mochten haar zelfs een enkele keer bij de redactie als (toevallige) bezoekster ontvangen en zagen haar ook diverse keren in de Katbladstraat wandelen.


Daarnaast mochten wij haar een aantal malen thuis bezoeken.


De laatste maanden ging haar gezondheid echter steeds verder achteruit. We zagen haar al een tijd niet meer buiten en hoorden dat zij regelmatig in de war was, maar daarnaast vermagerde zij sterk en haar krachten namen af. Het werd toen eigenlijk al wel langzaam duidelijk dat Bonya niet meer beter zou worden en in reservetijd leefde. Daarom kreeg Bonya dan ook in haar laatste fase extra veel aandacht en knuffels van haar mensen.


Bonya heeft (na een minder leuk leven) bij haar nieuwe, zorgzame mensen nog twee prachtige, liefdevolle jaren mogen beleven en is 15 jaar geworden.
Wij wensen haar mensen veel sterkte bij hun verdriet, en een hoop troost van hun Iwan, Igor, Caja en Lotje.....


Mevrouw Katblad en haar reporters.11 opmerkingen:

Jacq. zei

Heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal. Ze is prachtig om te zien en wat ontzettend fijn dat ze nog 2 jaar bij jullie heeft genoten van haar leventje.

Inge zei

Veel sterkte met het verlies van mooie Bonya!
Gelukkig heeft ze niet hoeven lijden omdat jullie haar konden laten gaan toen haar leven niet katwaardig meer bleek te zijn.
Het is verschrikkelijk moeilijk maar een dapper besluit.
Nogmaals sterkte.

Hans zei

Gelukkig heb je toch een paar fijne jaren mogen beleven.
Zoals mijn Zwarte Koos.

Je mensen mogen trots op zichzelf zijn.

Marjon zei

Wij wensen de mensen en huisgenoten van Bonya heel veel sterkte met dit verlies!
Wel fijn dat jullie dit katje nog zulke fijne ervaringen in dit leven hebben kunnen geven, wij hopen dat dit een troost kan zijn.
Angelo en Marjon

Wilma zei

Ina en Jaap, Bonya heeft bij jullie een gouden mandje gehad. Jullie liefde heeft haar nog een paar hele mooie jaren gegeven. Sterkte!

Hans zei

Hoi Bonya,

Ik moet toch nog een verhaaltje voor je kwijt.
Nu je in de kattenhemel bent, moet je een plekje zoeken naast een van de grootste kattenliefhebbers die we ooit hebben gekend: Cees Buddingh. Jawel, die van de Blauwbilgorgel en de Gringoriaan. De Gringoriaan komt de Boez iedere dag tegen, want die ontstaat als je een traptree overslaat.. . .
Cees Buddingh is ooit begonnen aan een boek over zijn katten, maar kon het niet afmaken door zijn plotseling overlijden. Maar de losse verhaaltjes die wel gepubliceerd zijn, zijn verrukkelijk.
En Bonya waardig. Vooral dat van zijn doodgereden kater, waar hij van hoopt in de kattenhemel samen de wereld te gaan bekijken!

Annemieke zei

Ze heeft zeker een paar mooie jaren gehad. Het is beter zo, maar het blijft natuurlijk triest. Sterkte voor de mensen en medehuisgenoten.

katja zei

Heel veel sterkte gewenst, Ina en Jaap ! Wat fijn dat ze de laatste jaren van haar leven nog bij jullie op schoot heeft kunnen liggen en heeft kunnen genieten van haar leven, na de verwaarlozing die ze waarschijnlijk daarvoor heeft meegemaakt.

Abigail zei

Beste mevrouw Ina en meneer Jaap (ik ken u beiden niet dus excuus voor deze vreemde aanhef),
Veel sterkte met het verwerken van het verlies van uw poes. Wat een prachtige meid met vast een speciale persoonlijkheid. Die toet had iets heel aparts. Op elke foto kijkt ze alsof ze onvoorstelbaar verbaasd is. "Ga je nou een foto van mij nemen? Tjeetje!"
Ik ben blij voor haar dat ze liefde en geborgenheid heeft gekend. Dat is onvervangbaar voor een dier dat altijd afhankelijk blijft van de luimen van ons mensen.

ina zei

Iedereen hartelijk bedankt voor de lieve troostende woorden.

Hannah zei

Hallo lieve katten mensen, wij denken ook aan jullie, ik denk dat onze Maxi nu met Bonja tussen het hoge gras zit en in de zon ligt, en de vogeltjes in hun bekjes vallen! sterkte, en gauw tot ziens. Hannah .