Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 juli 2011

Voorzichtige kennismaking

Nu Sonny en Igor sinds kort beiden de weg naar de Hoftuin hebben gevonden en daar regelmatig komen snuffelen of klooien, zat het er dik in dat ze elkaar daar ook zouden tegenkomen. En uiteraard moet er dan kennis gemaakt worden, anders komt er van samen spelen sowieso niks terecht.
Wel, van Igor weten we al dat hij graag eerst ter kennismaking het gebied onder de staart wil verkennen, iets wat de andere haarfabriek meestal niet zo weet te waarderen. Nee, want onder de staart snuffelen mag pas als je uiteindelijk goedgekeurd bent als vriend of goede bekende, en beslist niet voor die tijd, dat is onbeleefd en getuigt niet van respect. Igor begrijpt dat helaas niet zo en werkt in omgekeerde volgorde.



En daar Sonny dat niet op prijs stelde, vluchtte hij de trap op. Daar was zijn achterste tenminste veilig en zo kon hij Igor eerst nog even van bovenaf bestuderen.
Maar goed, aan elkaar ruiken (neuzen) hoort er nu eenmaal wel bij, evenals elkaar even goed van dichtbij in de ogen kijken, en dat gaat niet als je afstand houdt.





En Igor stond bovendien zo sneu en teleurgesteld naar boven te kijken, dat Sonny tenslotte toch maar besloot weer naar beneden te komen. Zouden we nu een kennismaking krijgen die helemaal volgens de regels ging?








Jawel, de neusjes gingen tegen elkaar, maar dat moment duurde niet lang. Nu was dat niet zo gek want een neus-aan-neusje duurt gewoonlijk nooit zo lang bij haarfabrieken (het zijn immers geen eskimo's, wel?). Maar was de vriendschap nu gesloten of was het daar nog te vroeg voor?









Ja, waarschijnlijk was het nog te vroeg. Er volgden weliswaar geen vijandelijkheden (grommen, blazen of erger nog: meppen), maar ze gingen wel erg snel uit elkaar om vervolgens ieder een eigen richting in te slaan met de bedoeling om nog wat te klooien of zooien.
Wel, er zullen vast nog wel meer ontmoetingen komen en aan Igor zal het zeker niet liggen. Sonny echter is veel voorzichtiger en niet zo snel met het sluiten van vriendschappen. Maar daar zal zijn huisgenote (Gizmo) wel wat mee te maken hebben; bij haar ervaart Sonny immers regelmatig dat je zomaar een knal voor je kop kunt krijgen terwijl je helemaal geen kwaad in de zin had. En dan word je vanzelf wel heel voorzichtig in de omgang met anderen, heh? Zo is het maar net en we wachten verdere ontwikkelingen in deze maar gewoon af.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's van wellicht het begin van een levenslange vriendschap. En dat die maar voor beide vriendjes lang, gelukkig en gezond mag zijn. Wat een schitterende foto's van een eerste schuchtere kennismaking, allemaal heel vriendelijk eigenlijk. Dappere kereltjes dat zijn het, zeker Igor als hij soms onverwachts een "knal voor zijn kop" (tussen aanhalingstekens anders plagieer ik) krijgt van een mevrouw haarfabriek. Het leven is best ingewikkeld soms. Ik hoop dat je een hoop vriendjes krijgt, Igor. En Sonny ook. Zonder tegenbericht nemen wij aan dat mevrouw K. een verkwikkende nachtrust heeft gehad.

de redactie zei

Sonny is degene die thuis klappen oploopt! Maar die bedoelde u ook, toch?
Verder inderdaad geen tegenbericht, dank u wel.

Anoniem zei

Ahem, natuurlijk! Sonny! (Lezen is ook een vak....). Mooie toet (en verdere vacht) heeft hij ook met die gouden ogen. Ik wou dat ik tekenles had van degene die al die vachten ontwerpt boven. Tjonge, wat een supertalent.