Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 juli 2011

Deel twee van de speurtocht naar Igor

Het verhaal over de zoektocht naar Igor was nog niet helemaal af, vandaar dus hier het vervolg.
Wij waren gebleven in de Hoftuin, waar Oscar, Sonny, Boez en Gizmo aan het rondspeuren waren terwijl Cera bij de ingang van de Poort bleef zitten omdat de aanwezigheid van Panda haar ervan weerhield de tuin in te komen.
Toen Sonny en Os klaar waren met de omgeving van de trap, liepen zij samen naar een ander deel van de tuin om daar hun speurwerk voort te zetten.Gizmo deed het gebied rond de trap nog even dunnetjes over, want zij leidde immers de speurtocht, voelde zich verantwoordelijk voor het werk van de anderen en moest daarom controleren of de twee jongens niet iets hadden overgeslagen.
De Boez had net zijn snuffelwerk bij de Poort (naar Iwan's straat toe) afgerond en vond het wel nuttig om ook wat controlewerk uit te voeren, namelijk een sporenonderzoek in de graspollen onder de trap. Hij deed dat overdreven grondig en sloeg bijna geen grasspriet over. Wel, hij zou dus voorlopig nog wel niet klaar zijn met zijn onderzoek, dat zat er dik in.


De Boez had weliswaar de onderkant van het muurtje (tussen huis Borderliner en Hoftuin in) al grondig onderzocht, maar de bovenzijde was nog niet gedaan en dus nam Gizmo die taak ook nog op zich.
Wijzelf zouden een andere route hebben gekozen, maar Gizmo ging liever via de wilde rozenstruik met zijn vele stekels omhoog. Wij zagen haar ook al enkele malen op onze pergola klimmen via ons rozenrekje, dus keken wij eigenlijk niet erg op van deze merkwaardige keuze van Miss Gizz.
Daar Igor op dat moment reeds een uur of 18 zoek was, werd Gizmo (zus van Igor dus, heh?) alsmaar zenuwachtiger en haastiger, leek het wel. Ze liep over het muurtje (waarop Igor zo vaak te zien is vanwege het goede zicht op de Hoftuin) heen en weer en probeerde in de tuin van de Borderliner te kijken, maar dat viel niet mee door de dichte begroeiïng van leilindes, die helaas bij het snoeien zijn overgeslagen en nu enigszins wild zijn geworden.
Inderdaad Gizmo, daar komt Igor ook vaak en het is goed dat je daar even een kijkje neemt. Zie je wat? Nee?


Kun je wat in de tuinen daarachter zien bewegen? Wij kunnen daar namelijk niet komen en er ook niet inkijken, dus het is van het grootste belang dat jij dat voor ons doet.
Geen Igor?
Sonny wilde tot slot graag nog bij Myo binnenkijken, maar dat hebben wij hem af moeten raden. Gelukkig was hij zo verstandig om naar ons te luisteren. Ja, want Myo's mens was op dat moment nog niet terug van vakantie, en daar Myo daardoor nog met een depressie kampte, leek het ons wijs hem niet te storen.
Op een gegeven moment was de tuin met al zijn hoekjes helemaal en grondig onderzocht en moesten wij concluderen dat Igor hier niet zat. Onze speurneuzen hadden geen bruikbare sporen kunnen vinden en dus besloten wij de zoektocht te beëindigen.
Boez zat als eerste klaar om de tuin te verlaten, de anderen zouden daarop snel volgen.

Sonny was de laatste die zich bij de Poort meldde. Hij was liever nog even gebleven om verder te zoeken of om tenslotte nog wat te klooien en zooien, maar niemand had zin om met hem mee te doen, dus uiteindelijk ging hij dan toch maar mee door de Poort naar de Katbladstraat, waar Cera op een bankje in slaap was gevallen.

Daar ging de zoekploeg uiteen. Ieder had op zijn eigen wijze geprobeerd Igor op te sporen, maar dat dus zonder succes. Gelukkig echter werd Igor een paar uur later toch in dezelfde tuin bij zijn nekvel gegrepen en naar huis gebracht, maar waar hij nu al die tijd heeft uitgehangen? Wij houden het erop dat hij toch ergens was opgesloten en hopen van harte dat hij nu heeft geleerd om dat niet meer te laten gebeuren. Maar zijn mens heeft daar een hard hoofd in, dat heeft u al in een reactie van haar kunnen lezen....

7 opmerkingen:

ina zei

Allemaal nogmaals bedankt voor het zoeken.

Annemieke zei

Gizmo is ook een mooie kat! Ze lijkt niet echt op Igor - maar het was een mooi nest met heidepoesjes.

Anoniem zei

Meooooww!

Jacq. zei

Wat een leuke reportage!En leuke foto's ook.

Hans zei

@Annemieke: Een biologen opmerking, het spijt me. Maar Gizmo had een andere vader dan Igor. . . .

Annemieke zei

@Hans - klopt, dat hadden we al eerder geconcludeerd. Ik doelde meer op het feit dat een gitzwarte vacht ook heel mooi is (naast de sealpoint vacht van Igor).

katja zei

Niemand zal dit nog wel lezen (te ver naar beneden gezakt bericht), maar Giz en Igor hoeven niet perse een andere vader gehad te hebben, als je alleen naar hun vachtkleur kijkt. Siamese tekening is recessief dus moet Igor van beide ouders dit gen hebben gekregen.Maar omdat dit gen recessief is, kan een of beiden ouders best zwart zijn geweest (en half siamees). Ik weet dat de theorie over twee vaders ook ingegeven is doordat het nest ook nog een rood katertje bevatte, maar zelfs dat zou eventueel nog kunnen bij een schildpad moeder en een zwarte kater die beide ook het recessieve gen voor siamezen meedragen... Ik zeg niet dat het waarschijnlijk is, dat ze dezelfde vader hadden, maar het zou wel kunnen.