Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 juli 2011

Pergola-test

Laatst hadden wij het nog over de vele talenten van Cera, en nu lijkt zij er nog één te bezitten: ze blijkt erg goed te zijn in het testen van pergola's.
Als een bepaalde pergola haar bevalt, duurt de test best wel lang, onderzoekt zij elk dwarsbalkje, loopt enige tijd heen en weer en gaat er zelfs bij zitten om rustig de kwaliteit van het uitzicht te kunnen beoordelen.
Wel, met deze pergola echter was Cera heel gauw klaar. Wij begrepen dat dit bouwsel te tochtig was, dat het uitzicht niet deugde, maar bovendien vond ze de bouwstijl ook maar niets.
Wij kunnen niet anders dan het met haar eens zijn, maar voor ons mensen gelden (denken we) ongeveer dezelfde regels, al kunnen wij natuurlijk niet beoordelen of de balken lekker onder onze poten (voeten zo u wilt) voelen. Maar daar hebben we dus Cera dan weer voor, heh?

4 opmerkingen:

Abigail zei

Mooie actiefoto's van het Hoofdmodel in ...eh....actie. Ik word dus nooit verslaggeefster. En hoe timed u dat toch, het moment van een sprong van een haarfabriek nota bene loodrecht naar beneden en dan nog haarscherp ook (de foto, niet de haarfabriek). Er is een Italiaans liedje over Pergola's, nou ja, laat ook eigenlijk maar, want ik ben de tekst deels kwijt. Bakkerij Jakobs...hmmm. Even opzoeken. Nogmaals dank voor de tip, mocht u niet meer de reacties hieronder lezen!

Abigail zei

Hemelse modder is in Leiden geen chocoladefudge. Ook goed, als jullie strakjes maar lekker genieten met zijn allen. Ik heb net gebeld en vanaf de 17e juli moet er maar uitgekeken worden naar een taartdoos (niet 's ochtends vroeg, tot een uur of twee zal er niets te vinden zijn dus tussen twee en zes staat er tussen 17 en 24 juli een hemelse moddertaart (EN GA ER NIET MEE SMIJTEN AJB) en een schuimtaart zonder nootjes (...zonder nootjes...) op straat. Bij een Poort. Ik denk wel te weten welke maar ik kijk heel goed uit mijn doppen. Ben vermomd dus als u iemand ziet die in de gillende regen met een zonnebril op loopt, kan ik het zijn. Zeker als er twee grote dozen vastgehouden worden. Ik zal weliswaar proberen mij anoniem te houden.

Abigail zei

Nog een adres voor schuimtaart zonder nootjes want Jacobs zegt dat dat maken zonder nootjes niet mogelijk is. Dat snap ik dus niet, maar goed. Zonder tip kom ik er ook wel, maar ik gooi het toch in de groep. Sorry voor de vele postings.

de hoofdredacteur zei

@Abigail:
Ik hoop en verwacht dat je een geintje maakt; wij (mevrouw K. en alter ego's)deden dat in elk geval wel. Mevrouw K. mag helemaal geen taart eten!
Kom, als je wilt, maar eens op de redactie langs zonder taart. Een flesje witte wijn van de visite is echter wel altijd welkom.....
En zullen we het dan nu weer over de katten hebben? Zo belangrijk is mevrouw K. namelijk nou ook weer niet.