Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 juli 2011

Terug de Poort in

Igor komt de laatste tijd steeds vaker een kijkje nemen in de Katbladstraat. Hij is echter nog niet overgestoken naar de redactie, want dat is nog iets te ver weg voor hem en bovendien voelt hij zich er niet erg welkom.
En dat is eigenlijk de schuld van mevrouw Katblad.

Want, zodra zij Igor aan een wielhuis ziet snuffelen of in de Poort ziet staan, begint zij allemaal lokkende geluidjes te maken om Igor over te halen naar haar toe te komen. Igor staat dan wat appelig te kijken: wie is dat mens en wat mot ze van me?
Maar dan komt mevrouw Troy dus roet in het eten gooien (of zand in de Gourmet), want zij kan niet toestaan dat er nog meer volk bij haar Poezenloket aanklopt. Nee, ze kan het aantal bezoekers nu al bijna niet aan, dus Igor moet van haar maar lekker in de Hoftuin blijven, dan houdt zij tenminste nog een beetje het overzicht. En zo kwam het dus dat mevrouw Troy Igor terug de Poort in joeg.

En zo komt het ook dat Igor tot nu toe maar slechts een paar metertjes van de Katbladstraat heeft kunnen verkennen en weet dat daar een oude, maar zeer felle en "moeilijke" dame woont.
Maar Igor kennende zal hij wel een manier vinden om haar tenslotte te omzeilen. En dan zal hij vast en zeker een keer op bezoek komen bij mevrouw Katblad!
Wij wachten dus vol ongeduld op een beetje beter zomerweer.....

1 opmerking:

ina zei

Igor is thuis een narrige ooude dame gewend (Bonya), en hij trekt zich van haar niets meer aan, dus hij zal ook wel over zijn angst voor mevrouw Troy heen komen.