Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 juli 2011

Bijzondere fascinatie

Al diverse keren hebben wij kunnen vaststellen dat Sonny een fascinatie heeft voor blafbeesten, en daarom werd het tijd daar maar eens een plaatje van te schieten, al moeten wij u er wel bij vertellen dat het nog erger kan.
Wat kan nog erger?
Wel, u ziet hier een blafbeest (bewoner Hoftuin) in de Steeg van Storm, en u ziet hoe Sonny het b-beest volgt. (Os zit trouwens op de voorgrond zich te verbazen over de gedrevenheid van de Sonny Boy; hijzelf vindt blafbeesten namelijk drie keer niks.)
Maar wij zien Sonny ook wel eens een b-beest de hele straat door volgen. Jawel, tot aan het einde van de Katbladstraat loopt Sonny achter honden (zoals wij mensen ze noemen) aan, en zelfs als zijn mens hem terugroept of -fluit, aarzelt hij niet en keert pas terug als het beest de straat uit is en de hoek is omgeslagen.
Nee, wij weten niet waarom hij dit doet maar verbazen ons slechts over zijn volharding.

Deze keer gebeurde er echter iets waar Sonny niet op had gerekend: het blafbeest keerde terug naar de straat (waar zijn mens met iemand stond te praten). Wel, vervolgens reageerde Sonny best wel normaal: hoge rug en dikke staart.

Maar goed, dat volgen van b-beesten blijft natuurlijk een rare hobby en verspilling van tijd en energie, en daarom is het te hopen dat Sonny daar mettertijd overheen zal groeien....

3 opmerkingen:

katja zei

Heel apart...heeft Sonny op zijn vorige adres misschien samengewoond met een hond ?
Of zou hij zich aan het ontwikkelen zijn tot zo'n soort kat waar alle honden met een boog omheen moeten lopen ?

Annemieke zei

Misschien solliciteert hij als journalist voor de sectie blafbeesten van het katblad?

de redactie zei

Wij hebben helaas (voor Sonny)geen sectie blafbeesten! En gaan daar zeer zeker niet aan beginnen ook.
En nee, Sonny heeft niet eerder samengewoond met een hond. Hij heeft dus gewoon een rare afwijking!