Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 juli 2011

Misverstanden.....

Zwarte Gijs:
Nou en of dat ik de pest in heb! Weet u hoelang ik al buiten ben gesloten? Een dag en een nacht zit ik alsmaar hier of loop ik wat rond, zonder eten! Ja, er is wel iemand die voor mij zorgt, maar die heeft dus niet in de gaten dat ik hier op mijn vaste stek zit, heh? Ja, ik heb haar zien zoeken naar mij, maar ik ken haar nog niet zo lang en zij kent mij en mijn gewoontes nog niet, dus stapelen de misverstanden zich op.

Daarom ben ik blij dat u zich ermee komt bemoeien, mevrouw Katblad! Doorgaans ben ik niet zo gelukkig met het feit dat u mijn schuilplekken kent, maar in dit geval komt het wel zo goed uit.
Wilt u de thuiszorgdame vertellen dat ze gewoon de deur voor me moet opendoen en dat ik dan vanzelf hieruit kom? En wilt u haar dan ook zeggen dat ik Gijs heet, met een G zoals in Sgeveningen en niet "Kes" of iets wat daarop lijkt? Nee, want daar luister ik niet naar omdat ik niet weet wie ze dan bedoelt dus, heh? Tjonge, jonge, wat een toestanden hier....
Ik rammel van de honger en voor hetzelfde geld had ik hier kunnen blijven zitten tot ik een ons weeg, alleen maar omdat niemand de thuiszorg heeft gemeld dat ik hier altijd pleeg te wachten tot mijn mensen thuiskomen of tot er iemand de deur voor me opendoet om me mijn diner te serveren.
Nee, het kan me niet schelen dat de thuiszorg ten einde raad is! Ik ben namelijk degene die hier het slachtoffer is van de slechte communicatie van uw soort, en als u klaar bent met plaatjes schieten kunt u dan eindelijk dat mens met de sleutel hierheen sturen?


Tjongejonge, het zal eens tijd worden! Graag zo snel mogelijk een dubbele portie eten, en zet u mijn ontbijt ook maar vast klaar voor het geval.
Ja, doet u de deur maar wijd open want hier komt een zeer hongerige Gijs en deze jongen heeft ontzettende haast om eindelijk zijn huis weer binnen te kunnen gaan en zijn maagje te vullen.
Iedereen uit de weg?
Tjongejonge......

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik lach me rot! Die tekst! Gijs op zijn hangplek. Eet ze, Gijs! Wat een schitterende foto's! En wat een heerlijk mannetje, eh haarfabriekversie dus.

ina zei

Ach, arme Gijssie.
Is de thuiszorgdame toevallig het mens van Oscar en Lima? Dan kan ik begrijpen dat zij je naam niet goed kan uitspreken, Gijs. Zij komt, als ik het goed heb, uit het land van Bel. Het zal nu wel beter gaan, nu ze weet hoe jouw gewoontes eruit zien.

de fotograaf zei

@Ina:
Inderdaad een franssprekende dame, maar niet het mens van de Os. Gijs hobbelt alweer vrolijk en met een gevuld buikje rond...

katja zei

Jemig, die blauwe regen is ook flink gegroeid zeg ! Kan me voorstellen dat de thuiszorg hem daar niet meteen verwachtte. Maar Gijs zijn mensen hadden dat wel even aan haar moeten uitleggen natuurlijk.
Wat een mooie foto van Gijs op zijn hangplek !

Inge zei

Prachtige foto's van mooie lieve Gijs!
Dat word flink oefenen voor de Franse mevrouw op de G......

Anoniem zei

Als Gijs GGGGGijs (Nederlands is best moeilijk om te leren en om uit te spreken)zijn prachtig lange staart zou kunnen gebruiken was hij eerder beneden, maar ja, dan moet hij zichzelf wel in een tulbandvorm vouwen: niet gerieflijk, ik heb het een haarfabriek ook nog nooit zien doen, behalve als ze slapen.

Anoniem zei

Holle Bolle Gijs. Of krijg ik nu meteen de Franse Revolutie revisited over me heen? :-)) Hij doet mij denken aan wijlen Pimmetje, nou -tje.....Zooo lief en een onverschrokken held die volstrekt onverwachts stierf toen ik in de V.S. was. Ik zie hem ooit weer, daar ben ik zeker van.