Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 oktober 2010

Glijbaaninspectie

Oscar was naar het Zooiplein gegaan om de speeltoestellen te inspecteren. De zandbak was afgesloten, dus die inspectie was snel klaar. De glijbaan was zijn volgende object.
Over het trapje was hij niet zo te spreken. Waarom weten we niet, maar hij sloeg het gauw over en sprong in één keer bovenop. Daar ging hij eerst even zitten genieten van het uitzicht.





Toen hij uitgekeken was (wat best een poosje duurde - dit tot grote ergernis van de fotograaf), was het tijd om het eerste stukje glijvlak te controleren. Erg stroef, vond Oscar, en dus niet erg geschikt om vanaf te glijden. Hij probeerde met wat krabben de glijfunctie van de baan te verbeteren, maar dat hielp natuurlijk niet.
De fotograaf stelde voor om een emmer water met groene zeep te halen en over de baan uit te gieten, maar Os had geen tijd om daar op te wachten en besloot de inspectie af te ronden.



En daar nam hij maar weinig tijd voor, want in een paar stappen was hij beneden en stond hij weer op de tegels.
Eindconclusie: de baan is aan renovatie toe, want zo hebben de haarfabrieken er helemaal niks aan. Nee, er dient ten eerste een ander trapje te komen (met dichte treden), ten tweede moet de baan groen of blauw geverfd worden (vanwege beter contrast met de rood-witte vacht), en ten derde dient te baan in zijn geheel zo glad gemaakt te worden dat een haarfabriek op zijn buik omlaag kan roetsjen. En dan tot slot dient er beneden aan de baan een stapel kussens gelegd te worden voor een aangename landing.
Wij, van de redactie, zijn van mening dat dit geen onhaalbare zaak is, maar vrezen dat er maar weinig mensen het met ons eens zullen zijn..... Jammer Os!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Volgens mij herinner ik me een foto waar Oscar zijn evenwicht verliest en zo van de glijbaan glijt...Hij doet het nu beter - maar dat vorige plaatje was wel heel hilarisch.

Mevrouw Katblad zei

Ja, toen was de glijbaan nat, heh? Nu alleen maar stroef dus. Maar u heeft een goed geheugen gelukkig. Verder ook alles in orde?

Annemieke zei

Ja - eerst op vakantie en toen weer weg voor werk. Maar nu kan ik weer iedere dag lezen :)