Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 31 oktober 2010

Os verveelt zich niet zonder Boez

Oscar moest zich lange tijd alleen vermaken, hoewel hij natuurlijk ook met andere (dan de Boez) haarfabrieken had kunnen spelen, maar dat wilde hij blijkbaar niet. Wij zagen hem diverse keren over onze pergola lopen, ja, ging er zelfs op zitten en probeerde bij ons naar binnen te kijken (onze ruiten zijn gelapt!), en tenslotte klom hij ook nog een paar keer in verschillende bomen. Welke reden hij daarvoor had weten wij niet, maar dat is ook niet belangrijk.
Natuurlijk had hij graag helemaal bovenin willen komen, maar daar een aantal bomen een paar maanden geleden flink zijn gesnoeid, waren er niet genoeg zij-takken waar hij zich aan kon ophijsen. Tenminste, niet bij deze boom (die bij ons aan de overkant van de straat staat).
Dus toen Os zo ongeveer ter hoogte van de dakgoot was, zag dat de eerste zijtak nog ver boven hem zat, besloot hij zich maar weer te laten zakken.


En dat deed hij vrij snel, want Os is een zeer geoefende klimmer en afdaler!
Als hij daar zo hangt, lijkt het net alsof hier van geen zwaartekracht sprake is, maar vergist u zich niet! Want zijn vlijmscherpe nageltjes doen het werk en gelukkig zit de bast van deze soort boom stevig rond de stam.







En tenslotte is het dan een kwestie van draaien en beheerst naar de grond springen.
Dat de bast van de boom evenwel behoorlijk nat en vies was geweest, zagen wij wat later o.a. op onze stenen kamervloer toen Os een brokje kwam halen. Maar ach, een kniesoor die daarop let, heh?

3 opmerkingen:

Hans zei

Os had dus gehoord dat Boez zich boven verstopte en kwam hem via het raam moed inspreken, da's duidelijk!

Inge zei

Prachtige foto's!
En Oscar is een superklimmer!

Mevrouw Katblad zei

Het zou zomaar kunnen Hans. Maar wij weten dat niet zeker, heh?!
En Inge, Os is Boomklimmer A hoor!