Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 oktober 2010

Slecht weer dus binnenspelen

Nee, het weer was gisteren niet om over naar huis te schrijven, laat staan om je op straat te wagen. Maar mevrouw Katblad moest toch even naar de markt voor onder andere een harinkje, en ging de regen in. Op buienradar had zij al gezien dat er toch geen moment van droogte zou zijn, dus vooruit dan maar heh? Ja...
Wel, toen zij terugkeerde, waren de jongste reporters (1 inwonende Boez en 1 uitwonende Oscar) aan het spelen in de keuken. Een nieuw spelletje dat wij nog niet kenden, want Os zat onder de keukenkastjes terwijl daar toch niks spannends te vinden is, tenminste, voor zover wij weten en kunnen zien.

Maar misschien verstopte hij zich wel voor de Boez (want ook haarfabrieken kennen dat spel, net zoals tikkertje en diefje met verlos etc.) en dan was het verklaarbaar dat hij daar zat. Echter, je weet het maar nooit, en daarom besloten we even te wachten op het verdere verloop. Mevrouw Katblad deed de boodschappen in de koelkast want dat was ook belangrijk, en trok toen de natte jas uit.




Toen zij terug de kamer in kwam, lag de Boez naast onze sofa en krabde daar lustig aan (wat wij niet zo leuk vinden, maar ja...). En daar Os niet meer in de keuken was, vermoedden wij dat hij nu onder diezelfde sofa lag. Dat verklaarde dan ook gelijk het gezooi van de Boez en zijn gehengel onder de bank door. Even kijken dan maar?






Ja hoor, daar was-ie, de Os. Mevrouw Katblad vroeg hem nog of hij misschien gelijk even wilde kijken of er nog een verdwaalde muis, balletje of ander speelgoed lag, maar de Os had daar helemaal geen tijd voor helaas. (Gisteren vonden wij nog een uitgeplozen kwastje, eens een prachtig versiersel van een kussentje geweest, nu verworden tot één grote kluwen fijne draadjes met daartussen stofvlokken en ander onherkenbaar gruis, maar dat terzijde.)
Nee, Os hield de Boez in de gaten want dat hoorde bij het spel, en dus moesten wij zijn gebrek aan medewerking maar accepteren.







Wat er natuurlijk ook bijhoorde, was een stevig robbertje vechten. Acht poten en twee staarten maaiden door de lucht, maar er viel geen onvertogen grauw of snauw en dus konden we concluderen dat de jochies gewoon lekker bezig waren.

Enkele tijd later had Os er genoeg van en stapte hij weer de regen in. Nee, de Os geeft niks om wat regendruppels op zijn vacht, en wordt hij al te nat dan komt hij gewoon weer bij ons binnen om zich te drogen op het kussentje bij de cv. En de Boez? Wel, die zat natuurlijk eerst een partijtje te jammeren toen de Os vertrokken was, en ging toen maar een dutje doen op de bovenverdieping bij de oudjes. Toen had mevrouw Katblad even rust en dronk zij haar kopje koffie. Nee, het weer was niet best gisteren...

Geen opmerkingen: