Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 oktober 2010

Oude dames val je niet lastig

Oscar was een verkenningsrondje aan het maken met de fotograaf, zag een mooi bromwiel staan en sprong erop. Wat hij niet in de gaten had gehad was dat Luna bovenop het zadel lag. Hij schrok zich derhalve een hoedje toen hij opeens haar zwaaiende staart in de smiezen kreeg (oeps, vergissing!). En Luna, die een parkeervergunning heeft voor alle voertuigen in de Parallelstraat, schrok op haar beurt weer van de Os. En nee, hij mocht niet blijven natuurlijk! Dat maakte ze hem met wat gegrom en een paar boze blikken goed duidelijk.



Os sprong dus maar weer van het bromwiel af (want hij maakt nooit ruzie met oude dames en zeker niet in vreemd gebied), en terwijl hij doorliep, volgde Luna hem met haar ogen om er zeker van te zijn dat hij niet zou terugkeren. Iets verderop lag trouwens nog een oude dame. Ook een exemplaar dat liever met rust gelaten wordt, en dat maakte ze ons duidelijk door ons compleet te negeren. Mevrouw Katblad sprak haar vriendelijk aan, maar Poekie deed alsof we lucht waren en draaide haar koppie om. Oscar deed niet eens een poging om haar aandacht te vangen; hij liep al een eind verder. Ja, Oscar is een verstandige jongen - hij weet dat je een oude dame niet dient lastig te vallen!


2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een heerlijke knorrepot is Luna toch!

katja zei

Mooi, zo'n blauw met crème Luna tegen zo'n blauw met crème achtergrond !