Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 oktober 2010

Plantenvernieler!

Wij waarschuwden hem nog, want hij balanceerde erg gevaarlijk bovenop die rand achter onze sofa, en hij gooide al eens eerder een paar planten naar beneden. Nu is het ook dom van mevrouw Katblad om achter die rand, op een kastje, een voerbakje neer te zetten, maar goed, dat is de Boez zo gewend en hij kijkt tegenwoordig wel uit. En daar de damespoezen ook erg voorzichtig zijn, maken wij ons normaal gesproken dan ook geen zorgen om die planten. En ze staan daar leuk, dat is ook heel belangrijk, heh? Ja.



Twee stuks (er staan er drie) donderden naar beneden omdat het sukkeltje een rare draai maakte en met zijn staart zwiepte. Via de bank op de vloer dus. Diverse stelen braken af, dus heeft mevrouw Katblad die maar weggeknipt. Nee, echt erg is dat niet maar je zit gewoon niet te wachten op extra werk heh?
De aarde hebben we overigens niet direct van de sofa en vloer verwijderd, want dat moesten we met de stofzuiger doen en we wilden geen lawaai maken. Waarom niet?



Wel, het regende dus, en daarom was het sukkeltje ook bij ons binnengekomen. En nu was hij (direct na zijn ongelukkige actie) op een stoel onder de tafel in slaap gevallen. Van schrik ja, dat zal best.... En natuurlijk wilden wij hem niet wreed wekken met dat zuigmonster, vandaar dus.
Van de prins geen kwaad, heh? Ja, erg lief zo, op die stoel. Het sukkeltje...

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Het is een waar kattenparadijs bij u, mevrouw katblad!

Mevrouw Katblad zei

Ja, wij zorgen goed voor onze werknemers!