Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 oktober 2010

Erg bijdehand(poot)

Gisteren stond Oscar bij ons op de sofa stampij te maken. Ja, hij was aan het mekkeren om ons duidelijk te maken dat er iets behoorlijk mis was. Nee, er waren overal nog genoeg brokjes om te jatten, dus dat was het niet. Bovendien hoef je daarvoor niet bovenop de bank te klimmen, dat slaat nergens op. Het moest dus met de bank zelf te maken hebben.
Gelukkig begreep mevrouw Katblad al snel wat eraan scheelde. Jawel, de kussentjes lagen verkeerd. Te hoog opgestapeld zodat Os er niet op kon liggen. Natuurlijk werden de kussentjes gauw op de juiste manier gedrapeerd, zoals op de foto dus, en toen hield het geklaag op.

Jazeker, onze gast had het zo helemaal naar zijn zin, want lekker dicht bij de verwarming heh? Dat was ook wel nodig, want vlak daarvoor zagen we Os buiten weer met 1 voorpoot in de waterkuip hangen, helemaal tot aan zijn oksel in het water dus, en dat moet heel erg koud zijn geweest. Maar goed, dat doet hij helemaal zelf en over de gevolgen daarvan moet hij dan ook niet klagen, wel?





Maar blijkbaar had Os ook koude achterpoten, en vandaar dat hij deze tegen de radiator hield gedrukt. Nou, zo is het wel om uit te houden, heh Os?

Oscar vertrok trouwens na een kwartiertje alweer. We denken dat hij toen voldoende was opgewarmd en weer zin had in een frisse neus. Of misschien had hij wel trek in brokjes met een andere smaak en ging hij naar Charli's huis, want daar schijnt hij ook regelmatig te komen schooieren. En daar hebben ze nog vloerverwarming ook! Ja, die Os bekijkt het wel; het is een bijdehand ventje!

5 opmerkingen:

ina zei

Os komt wel aan zijn trekken. Met zijn poten tegen de verwarming! En die vergenoegde snut, prachtig.

Mevrouw Katblad zei

Os is een echte levensgenieter, inderdaad!

Hans zei

Er is een heerlijk verhaal van Carmiggelt over een kater die wel 8 adressen had, Totdat een van zijn bazinnetjes hem bij een vriendin zag. Het gevolg, de volgende dag had de kater geen enkel adres meer!
Ik ga het voor je opzoeken!

Annemieke zei

Elrond probeert ook altijd IN de verwarming te kruipen :)
En wat ligt ie daar weer heerlijk te pitten.

katja zei

Schattig die pootjes zo tegen de verwarming !