Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 oktober 2010

Wamy blijft proberen

Ach, de arme Wamy blijft het maar proberen. Niet alleen het indienen van klachten en stellen van vragen bij het (nu gesloten) poezenloket, maar ook het meedoen met onze jongste reporters. Ja, daarmee bedoelen wij dus gewoon spelen, want Wamy is nog jong en constant op zoek naar speelmaatjes.
Vandaag probeerde hij weer eens aansluiting te zoeken bij Oscar, die bij de redactie voor de deur aan het klooien en zooien was.




Maar Oscar had dus helemaal geen trek in Wamy. En eigenlijk is dat merkwaardig, want Os heeft wel met Wamy gespeeld en gedold toen deze nog wat jonger en kleiner was! Wamy is echter behoorlijk sterk geworden ondertussen, en ook wat wilder en behoorlijk opdringerig. Een spel van dit jonge ventje begint altijd met het uitdelen van een hoop (rake) klappen en daar houdt Os niet van. Dat merken we trouwens ook wanneer Os met zijn vriendje Boez speelt en de Boez te fel uit de hoek komt; Os wordt dan boos en vertrekt, vriendje of niet.
En nu dus gaat Os met zijn rug naar Wamy toe zitten. Negeren heet dat.






En Wamy snapt daar helemaal niks van en kijkt erg sneu, vinden wij.
Even later zal hij vertrekken, richting Kruidentuin. Teleurgesteld maar met het voornemen zich niet te laten kisten. En later op de dag zal hij terugkomen om het weer te proberen. En als hij geen vriendjes kan maken, zal hij proberen om bijvoorbeeld mevrouw Troy te pesten, of Japekoppie, of doet-er-niet-toe wie. Ja, Wamy wil graag aandacht en zal dat krijgen ook.



En terwijl mevrouw Katblad probeert contact te maken met Wamy, cirkelt Os rond haar benen. Want Os heeft namelijk ook aandacht nodig, heel veel zelfs!
Oscar is een meestervleier, een kampioen kopjesgeven, een slijmerd 1e klas. En daarom is het zo moeilijk je voor te stellen dat hij, toen hij van een boerderij bij zijn mensen in de Katbladstraat kwam, zo schuw was en moeilijk benaderbaar.
Oscar heeft blijkbaar snel heel veel geleerd, vooral hoe hij mensen kan paaien. En mevrouw Katblad is nu eenmaal erg gevoelig voor dergelijke vriendschapsbetuigingen. Effe knuffelen dan maar, Os?

3 opmerkingen:

ina zei

Ach, arme Wamy. Hij staat er inderdaad sneu bij te kijken. Zou hij ooit handiger worden in het maken van vriendjes?

de redactie zei

Of hij wordt handiger, of hij wordt een pestkop want je moet toch wat. Wij hopen op het eerste.

Hans zei

Ik denk zelf, als ik me eigen haarfabrieken bekijk, dat het wel het eerste wordt, als zowel Wamy en Os meewerken, maar een SVDB zal Wamy niet worden.