Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 oktober 2010

Onderlinge poesrelaties

Terwijl mevrouw Katblad even in de Hoftuin was om daar wat zaken te doen, hoorden wij opeens in de Katbladstraat luid gekrijs en meer van die dingen. De fotograaf werd direct erop afgestuurd, maar bij aankomst was blijkbaar de ruzie al voorbij. Wij konden verder geen getuigen vinden en gingen dus zelf maar op onderzoek uit.
Wij ontdekten vervolgens dat Harremans onder het wielhuis van mevrouw Katblad weggedoken zat. Hij keek niet blij, maar nu wij de foto even beter bekijken zou het ook zomaar kunnen zijn dat hij schuldig kijkt. Bij nader inzien houden we het maar op het laatste, vooral als wij de volgende foto zien.







Onder een ander wielhuis vonden wij namelijk Cera, en zij kijkt ernstig en verontrust. Wij kunnen daaruit afleiden dat zij werd aangevallen, en vermoeden dat Harremans de agressor was. Hij is waarschijnlijk weggekropen uit vrees voor een strafexpeditie van de fotograaf. Maar dit zijn slechts vermoedens heh? Nee, zeker weten doen wij niets en de haarfabrieken zelf weigerden elk commentaar. Konden wij nog meer aanwijzingen vinden?




Neen dus.
Wij zagen nog wel mevrouw Troy en Japekoppie, en moederlief haalde net uit naar haar zoon maar miste. Nu mept T.T. wel meer haar nakomeling, en dus kunnen wij daar helemaal niks uit afleiden, al leek zij enigszins uit haar hum en haar zoon trouwens ook.
Wat er dus precies gebeurd was in de Katbladstraat, weten wij niet. Er waren verder geen andere haarfabrieken in de buurt maar dat zegt natuurlijk niets; de Kruidentuin is vlakbij en de Steeg van Storm eveneens, dus is een vluchtweg makkelijk en snel gevonden.
Maar het is dus wel behoorlijk irritant dat zekere spannende gebeurtenissen qua verslaggeving onze neus voorbij gaan. Daarom zoeken wij een extra mens/verslaggever met de volgende kwaliteiten:
bereid te zijn de ganse dag de Katbladstraat in de gaten te houden, en wel van 07.00 uur tot tenminste 23.00 uur, in bezit van goed werkend fototoestel en met inzicht in en gevoel voor haarfabrieken en hun probleempjes en kijk op onderlinge poesrelaties. Helaas kunnen wij geen tegenprestaties bieden, behalve dan per op waarheid berust verslag van een gebeurtenis een kopje koffie, een glaasje wijn en incidenteel een warme maaltijd. Niet allemaal tegelijk reageren alstublieft!

Geen opmerkingen: