Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 oktober 2010

Dakbende

Wamy was al een paar keer bij het Poezenloket langs geweest, maar had het steeds gesloten gevonden. Doch Wamy heeft meer plekjes waar hij af en toe neerstrijkt, zoals hier in de zon, op het bankje voor Kaija's huis.
Wij hoorden trouwens van een mens dat dichtbij Wamy woont, dat er op de daken achter zijn huis regelmatig gevochten wordt door een aantal haarfabrieken, zoals bijvoorbeeld Wamy dus, maar ook Bel de Franskat en Monster. Dat verklaart dan de kras op de neus van Wamy, en misschien ook wel waarom wij Monster nog maar zelden in onze straat tegenkomen (wegens te druk op de daken dus). Mini trouwens (zij woont in hetzelfde rijtje) zien wij ook niet zo erg vaak meer, maar wij hebben begrepen dat zij nog een tweede adres heeft in een landelijke omgeving, en daar af en toe gaat logeren. Of zij ook deel uitmaakt van de vechtende dakbende, weten wij niet.

2 opmerkingen:

katja zei

OOooh, als er toch eens webcams op een aantal strategische plekken (bijv. de daken achter Wamy's huis)zouden staan, dan zou er echt een (nieuwe) wereld voor ons opengaan !
Nou ja, met de reportages van het Katblad is er sowieso al een nieuwe werled voor me opengegaaan, hoor. Ik had echt nooit kunnen vermoeden dat er zulke subtiele verhoudingen tussen allerlei buurtkatten zouden bestaan.

Annemieke zei

Zoals hij daar ligt lijkt ie best vredig en rustig - maar inderdaad, door het katblad weten wij wel beter.