Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 oktober 2010

Alpen of elders in Leiden?

Het was weer hommeles in de Katbladstraat, want Zwarte Gijs en Bel de Franskat zaten ruzie te schoppen.
Eerst in de straat (krijsen tegen elkaar), en toen onze fotograaf naderde, vlogen ze beide de Steeg van Storm in. Daar gingen ze verder met schelden. Pikant detail: Bel woont op de hoek van de Steeg, Gijs in de Katbladstraat. Je kunt dus stellen dat ze hier in het gebied van Bel zaten. En Gijs leek zeer zeker van zijn zaak terwijl Bel de Franskat zich terugtrok achter de lavendel.


En tot onze grote verbazing blies Bel tenslotte de aftocht.
Nee, dit soort gedrag past een Schrik van de Buurt niet. Is hij misschien in zijn kop al bezig met zijn verhuizing? Ja, want Bel gaat ons verlaten! Reeds in januari zal hij vertrekken naar onbestemde bestemming. Hoewel, wij hebben vernomen dat het of een ander huis in Leiden gaat worden, of het huis in Frankrijk (Alpen), waar hij werd geboren en zijn moeder nog ergens rondzwerft. Mocht Bel terugkeren naar de Alpen, dan vrezen wij voor zijn moeder. Mocht Bel echter ergens anders in Leiden gaan wonen, vrezen wij voor de haarfabrieken in zijn nieuwe buurt aldaar.
In elk geval zal dat Zwarte Gijs worst wezen. Wanneer Bel is vertrokken, kan hij opnieuw een gooi doen naar de functie van SvdB (Schrik van de Buurt). En het lijkt erop dat hij daar klaar voor is.

Geen opmerkingen: