Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 oktober 2010

Cera durfde niet mee

Toen de fotograaf terugkwam van een bezoekje aan het Hof, lag Cera bij de Poort te wachten. Nee, zij durft alleen maar in het gezelschap van de Boez en Os in de Hoftuin te komen, omdat de bewoners/haarfabrieken aldaar niet van vreemdelingen houden en Cera altijd op wrede wijze uitzetten. Wat wij met wreed bedoelen? Wel, wat dacht u van meppen, slaan, bijten en uitschelden? Ja, zo erg is het! En omdat Cera altijd haar angst toont, wordt zij dus als eerste gegrepen of opgejaagd. En allemaal doen ze daaraan mee, heh? Behalve Bohr dan, want zij is niet van de partij Hof is Vol. Maar goed, omdat Panda en Rooie Gijs in de Hoftuin rondhingen, had Cera dus besloten om niet mee door de Poort te gaan. En was ze blijven wachten op de terugkomst van de fotograaf. En vandaar dus deze foto, waarop ze ligt te rollen tussen de blaadjes. Ja, Cera is een lieve meid en zou niet gemept mogen worden. Helaas hebben wij daar, als redactie, helaas niets over te zeggen....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat is ze toch mooi!

Mevrouw Katblad zei

Ja heh? En zulke handige schutkleuren! Wij zagen haar eerst bijna niet!