Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 oktober 2010

Geen klap waard

Oscar had er veel zin in, dus toen de fotograaf wilde vertrekken voor een kleine ronde in de buurt, rukte hij zich los van de Boez. Ja, de tijd van stoeien was nu wel voorbij vond hij, en de Boez kijkt een beetje appelig toe hoe Os zich gaat melden bij de fotograaf. Hij was namelijk nog lang niet klaar met de Oz, en dat zouden we merken ook!






In de Kruidentuin gaat het stel namelijk gewoon verder met het bespringen van elkaar, en het haasje over spelen.
Op de foto hiernaast ziet u hoe Os over de Boez heen poogt te springen, maar onderwijl door zijn vriendje in zijn buik wordt gehapt.
Zo gaat het nu altijd met die twee jongens: als ze elkaar een poosje niet hebben gezien, kunnen ze niet van elkaar afblijven!
Het werd dus een rondje van niks....




Want ook in de Parallelstraat hadden ze alleen maar oog voor elkaar!
De fotograaf kwam dus tot de conclusie dat we beter gewoon thuis hadden kunnen blijven, dan hadden we op ons gemak nog een kopje koffie kunnen nuttigen! Afijn, aan de andere kant is het ook wel een feest om de twee vriendjes met elkaar te zien donderjagen. Van een beetje verkennen is dus totaal geen sprake in zo'n geval als dit, maar - twee jaar oud zijn ze nu - we hopen eigenlijk stiekem dat het nog heel lang duurt voor ze te oud worden voor dit ravotten, al zijn ze als reporters voor ons Katblad vaak en helaas helemaal geen klap waard......

Geen opmerkingen: