Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 oktober 2010

Smoezelig koppie

Het lijkt er vaak op dat Poekie geen moer uitvoert en altijd zit te dutten, maar dat komt doordat wij niet alles wat zij onderneemt mogen aanschouwen. Ja, want op deze foto kunt u zien dat zij een beetje een smoezelig koppie heeft; aan haar oren zit flink wat spinrag en in haar gelaat namen wij ook allemaal ongerechtigheden waar, zoals stofjes, kruimeltjes en andere vuiltjes, en dat betekent dus dat zij wel degelijk een soort van inspecties houdt in haar eigen omgeving. Maar blijkbaar doet zij dat dus als wij niet in de buurt zijn; zij houdt dat liever geheim.
Nu zit zij weer bovenop een bromwiel te niksen en kijkt verstoord op als wij met twee reporters langslopen.

Uiteraard is zij er niet van gediend dat er vreemdelingen door haar straat komen, en al helemaal niet als dat volk al stoeiend en over elkaar buitelend voorbij razen zonder rekening te houden met haar behoefte aan stilte en rust. Het is immers haar straat en dus heeft zij het daar voor het zeggen, niet? Juist ja.
Gelukkig begrijpt de fotograaf dat Poekie al aardig op leeftijd is en de jeugd van tegenwoordig niet meer zo kan waarderen, dus zetten wij er flink de pas in. Dag Poekie, tot de volgende keer heh? Nou, liever  niet dus. Ach ja, bejaard zijn valt niet mee. Nee....

1 opmerking:

Hans zei

Ah Gossie,

je wordt oud! Maar je blijft mooi.