Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 29 oktober 2010

Bel zorgt voor onrust (1)

Tot onze grote verbazing zagen wij gisteren Kaija voorbij komen. Ja, verbaasd, want normaal gesproken zit zij toch voornamelijk frisse lucht te snuiven voor haar voordeur op het bankje, of een paar stappen verderop op een tuinstoel. Zelfs in haar eigen tuin (de Kruidentuin) scharrelt zij nog nauwelijks rond. Maar nu was ze dus helemaal de Katbladstraat doorgelopen en zat even uit te rusten, niet ver van de Steeg van Storm vandaan. Toen wij deze foto bij verrassing van haar namen, voelde zij zich duidelijk betrapt. Wij vroegen haar waar zij van plan was heen te gaan, maar Kaija wilde geen antwoord geven.

In plaats daarvan stak zij snel de straat over om achter een wielhuis te verdwijnen. Wij overwogen nog een momentje om te gaan kijken wat zij daar ging doen of al deed, toen opeens een andere haarfabriek aan kwam rennen.







Het was Zwarte Gijs, hij kwam uit de richting van de Kruidentuin en liep in hoog tempo naar zijn huis toe. Wij zetten de achtervolging in en zagen Gijs nog net op zijn balkon klimmen, alwaar de deuren voor hem werden geopend zodat hij naar binnen kon.
Toen wij terugkeerden bij het wielhuis waar kort daarvoor Kaija achter was gedoken, zagen wij niets meer. En dat kon alleen maar betekenen dat Kaija had besloten naar haar tuin terug te keren.
Was zij misschien in eerste instantie uit haar tuin verjaagd door Zwarte Gijs en daarom maar de Katbladstraat in gelopen? Of was het alleen maar toeval dat het pad van deze twee zich bijna gekruist had? En waarom trouwens had Zwarte Gijs zo'n haast gehad? Wat gebeurde hier eigenlijk allemaal? Even later zouden wij het aan de weet komen.

Want opeens dook Bel de Franskat op. Nee, het kon niet anders of hij had ervoor gezorgd dat Kaija en Zwarte Gijs in de war waren geraakt en zich niet aan hun vaste routes hadden gehouden. Nu stond Bel daar, en speurde de straat af. Waar waren zijn slachtoffers gebleven? Hij was nog lang niet klaar met zijn pesterijen, dat was ons wel duidelijk.






Hij keek de fotograaf namelijk zeer brutaal aan, en dat zegt genoeg.
Maar Bel bleef niet al te lang dralen. Toen hij geen andere haarfabrieken in de Katbladstraat zag, rende hij de Steeg van Storm in om de Parallelstraat onveilig te gaan maken. Gelukkig wisten wij dat onze reporters allemaal veilig thuis waren en hun middagdutje lagen te doen. Tenminste, dat dachten we. Want toen we thuis kwamen, konden wij de Boez nergens ontdekken. Natuurlijk werd mevrouw Katblad direct ongerust. Ja, met Bel op straat weet je maar nooit! Dus geen koffie dit keer, maar onmiddellijk weer de straat op om de Boez te gaan zoeken, heh? Hij zou toch niet in moeilijkheden verkeren?
(Wordt vervolgd...)

2 opmerkingen:

Hans zei

Bij dit hele verhaal heb ik 1 opmerking, en dat vanwege de hele mooie eerste foto. Kaia, wordt jij niet een beetje te dik?

Mevrouw Katblad zei

Nee, dat ziet u helemaal verkeerd! Kaija krijgt weer een wintervacht, en dan lijkt het alsof ze wat dikker wordt! U als bioloog had dat toch zelf ook wel kunnen bedenken!?!