Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 oktober 2010

Herrie in de tent

De redactiekatten zijn vandaag totaal van slag. Aanleiding en oorzaak daarvan is de gedeeltelijke afbraak van het Poezenloket (wegens vervanging van rottende houtdelen), een noodzakelijk kwaad dus.
Mevrouw Troy is, omdat zij haar werkplek vernield zag worden, in het geheel niet te spreken over de timmeractiviteiten, en is na een paar uur scheldend rondgelopen te hebben naar de bovenverdieping gegaan. Zij heeft nog wel ontbeten.
Daar het werk om half 8 reeds begon, heeft Japekop zijn ontbijt overgeslagen. De zenuwen speelden hem teveel parten. Wel heeft hij zijn verkenningsronde gemaakt en heeft daarvoor meer tijd genomen dan anders. Nu ligt hij op bed, vermoedelijk met maagpijn. Cera is direct na het opstaan, toen de werklui verschenen, de straat op gegaan. Zij miste dus eveneens haar ontbijt. Toen zij daarstraks weerkeerde, verdween ook zij direct naar de bovenverdieping.

De Boez is pas net beneden gekomen; de werklui zijn met lunchpauze. Het halen van een frisse neus ziet hij vooralsnog niet zitten. Zijn vriendje Os is wel al een aantal keren langs geweest, maar na een korte inspectie van de voerbakjes ging hij er weer van
tussen.
Gelukkig zijn de ramen nu even gesloten. Ja, want mevrouw Katblad zit dus wel op haar post en heeft het behoorlijk koud. Maar alles is vast weer snel vergeten als er straks prachtige, nieuwe dorpels zijn ingezet en wij de plantentafel etc. hebben teruggeplaatst. Tenminste, dat hopen wij maar. Want je weet maar nooit, met die haarfabrieken....

Geen opmerkingen: