Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 oktober 2010

Eindelijk...

Wij gingen dus een rondje lopen met de drie reporters (van links naar rechts) Cera, Japekoppie en de Boez. Nee, Oscar was er niet bij want die had wat anders te doen. Dat komt namelijk wel eens voor ja, dat Os zich even bezig houdt met zijn eigen dingen. Dat mag ook best van ons want tenslotte is hij een parttimer, heh? En dat betekent dat je niet steeds maar elke dag van 's ochtends tot 's avonds aan het werk moet zijn. Vandaar dat Os er niet bij was.
Wel, we gingen dus door de Steeg van Storm, en wilden via de Parallelstraat naar de Kruidentuin gaan. En het ging allemaal goed tot we bij de hoek van de Steeg aankwamen. Cera zag hem het eerst.....






Simba dus. Hij zat net om de hoek voor zijn huis en was evenzeer verbaasd en geschokt als de andere haarfabrieken. Helemaal verstijfd stond hij daar, en vergat dan ook weg te vluchten voor de fotograaf. Wel, dat had als voordeel dat wij Simba dus EINDELIJK een keer vol in beeld hadden!
Cera keerde gelijk om, Japekop en de Boez aarzelden. En de fotograaf wist ook niet wat te doen, want wat is wijsheid in zo'n geval van dreigende oorlog en misere? Zeg nou zelf!



Maar de haarfabrieken maken altijd hun eigen keuzes natuurlijk, en dat waren we even vergeten. Boez bijvoorbeeld koos ervoor om, nog in de Steeg, achter een pot met planten weg te duiken. Zette ook een zielige blik op. "Ik was het niet hoor, laatst op het dak! Nee, ik zou niet durven! Zie je niet hoe klein en zwak ik nog ben? En de onschuld zelve bovendien?" Maar Simba herkende de Boez natuurlijk gelijk. Ja, dat was dat mormel dat af en toe denkt dat hij de Koning van de Dakterrassen is! En Simba deed een stap voorwaarts, in de richting van de Boez dus.... Hij (Simba) trok zich dit keer weinig van de fotograaf aan.

En vervolgens deed de Boez een aantal stappen achterwaarts. Deed nog even of hij zeer veel belangstelling had voor een bepaalde potplant, maar wij wisten wel beter.
Trouwens, Cera was al helemaal achterin de Steeg en Japekop ging haar achterna. Ze deden het in hun broek voor Simba, dus het gedrag van de Boez was tenslotte nog enigszins moedig ook....
Het rondje lopen kon de fotograag dus wel vergeten, dat wil zeggen: in gezelschap van de haarfabrieken dan. Simba overigens was ook opeens verdwenen toen wij nog even omkeken.
Maar op weg naar huis dachten wij na. Simba was niet voor de poes, dat was duidelijk. Hij deinsde niet terug voor 3 reporters tegelijk, en dat is uitzonderlijk flink van hem. Zou hij misschien, heel misschien, ook aan het oefenen zijn voor Schrik van de Buurt? Want in dat geval zou het nog een heel spannende strijd kunnen worden! Heh? Tjongejonge!

Geen opmerkingen: