Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 oktober 2010

De schuld van de Boez

Onze Boezelmans was weer eens clandestien op het aanrecht geklommen vanwege een noodsituatie. Ja, want onze koepel werd opeens verduisterd en dat is een zeer spannend en intrigerend gebeuren, dient derhalve ook gelijk en zonder dralen bestudeerd te worden door onze jongste reporter. Daarbij komt dat mevrouw Katblad niet van een donkere keuken houdt, dus een reden temeer om de oorzaak daarvan te achterhalen.





Wel, mevrouw Katblad had uiteraard allang in de gaten wie de verduistering veroorzaakte, want zij had het geplof gehoord van een springende haarfabriek. En eigenlijk had zij helemaal geen zin om naar boven te gaan om daar het slaapkamerraam voor Japekoppie te openen - want die was het natuurlijk -; hij liet zich alsmaar neerploffen op de koepel om duidelijk te maken dat hij boven binnen moest worden gelaten, dus geen zin had om om te lopen naar de voorkant van het redactiepand.


En inderdaad, wij hoefden niet eens omhoog te kijken; wij zagen alles wat er te zien was al in de ogen van de Boez! Jazeker, bovenop zijn pupillen een helder vlakje met een donker propje in het midden.


Duidelijk een haarfabriek, en geen ander heeft zo'n lange staart als onze Verkenner A!
Mevrouw Katblad ging gewoon door met waarmee ze al eerder bezig was (koffie zetten), en ondertussen hoorden wij nog een plof en bleef de Boez naar boven zitten staren op dat aanrecht, terwijl hij normaal gesproken op dit moment om een snoepie had moeten bedelen. Zo kon mevrouw K. toch niet van haar kopje koffie gaan genieten? Dus toch naar boven dan maar? Ja.....



Een hevig verontwaardigde Japekop troffen wij daarboven aan. Het had al veel te lang geduurd naar zijn zin en hij voelde zich ernstig verwaarloosd en genegeerd, iets wat een Verkenner A niet mag overkomen, heh? Nee, nooit! Dus nu dat raam open, en een beetje gauw ook!


Ach, nog meer tegenslag: Cera was meegekomen naar boven om Japekop met gepaste eer te verwelkomen, maar nu zat ze dus wel in de weg in dat smalle raam, de zoveelste tegenvaller voor Japekop. Ja, want hij wilde maar één ding, en dat was zo snel mogelijk naar binnen om aldaar iets zeer belangrijks te doen. Hij had dus haast en zag zijn weg versperd. Oh, wat een ellende.


Gelukkig werd het probleem opgelost doordat Cera het dak op sprong. En zo kon Japekop dus eindelijk naar binnen om zijn belangrijke zaken af te wikkelen. Cera besloot een kleine dakinspectie te gaan uitvoeren en dus lieten wij het raam maar open. Natuurlijk sprong de Boez even later ook het dak op, kwam mevrouw Troy zich er ook nog tegenaan bemoeien, keerde Japekop eveneens terug om de anderen op zijn dak in de gaten te houden, en zo konden wij nog lange tijd genieten van het heerlijke geluid van het naar binnen en buiten springen van meerdere haarfabrieken, dus het daarmee gepaard gaande, voortdurende geplof. Zo zie je maar: één verkeerde beslissing uit mededogen, en je wordt afgestraft door die harige mormels. Allemaal de schuld van de Boez, heh? Van die grote ogen van hem, ja.....

5 opmerkingen:

Hans zei

Boezje,

wat heb jij toch een ongelooflijk mooie grote nieuwsgierige ogen. Onbegrijpelijk dat je toch iedere keer weer voor je reporter examen zakt.

Een tip voor mevrouw katblkad, geef hem een paar taken voor het volgende examen!

Annemieke zei

Wat een mooie foto van Boez' ogen...en inderdaad - tegen die grote ogen is het moeilijk nee zeggen!

Inge zei

Die mooie ogen! Ja Annemarie ik zou ook voor de bijl gaan, keer op keer op keer....

katja zei

Ik vind de foto's van Japekop zittend op de koepel (gezien van onderen en van boven) heel mooi. En ik vind Japekop nog altijd de mooiste ogen hebben :-)
Maar Boez zijn spiegelende ogen zijn ook prachtig hoor !

ina zei

Ik vind het een waar kunstwerk, die foto's van Boez'ogen.