Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 31 oktober 2010

Wijs worden en leren.....

Gistermiddag.
De schrik zat er nog helemaal in bij de Boez (zie onze berichtgeving van zaterdag). Terwijl het toch prima weer was, ging de Boez niet naar buiten. Zijn vriendje Os was al een paar keer aan de deur geweest, mevrouw Katblad had de jongste reporter al enkele malen geroepen, maar toen er alsmaar geen respons kwam en ze uiteindelijk maar eens naar boven ging om te zien hoe het ventje het maakte, trof ze een compleet verslagen Boez aan.









Mevrouw Katblad vertelde de Boez dat zijn vriendje Oscar beneden op hem zat te wachten en met hem wilde spelen. Of hij nu echt niet naar beneden wilde komen? Nee, de Boez kroop liever weg onder een kussentje. Hij wilde nu even niets met de boze buitenwereld te maken hebben.

Ach, moesten wij hem nu dwingen om weer eens actief te worden?
Nee, daar doen wij niet aan. We besloten het ventje gewoon maar tot rust te laten komen. Aandringen had geen zin, hij moest immers alle gebeurtenissen in de Kruidentuin verwerken, heh? En blijkbaar was hij daar nog niet klaar mee. Nee, Os moest zich maar alleen vermaken of even een ander vriendje zoeken voor vandaag. Mevrouw Katblad gaf de Boez nog een flinke knuffel en sprak hem bemoedigend toe. Of dat heeft geholpen weten wij niet, maar in elk geval is onze jongste reporter later op de dag toch nog naar buiten gegaan. Tja, alles heeft z'n tijd nodig, heh? En als je nog jong bent en zo vol vertrouwen, moet je door schade en schande wijs worden. En dus leren. Heel veel leren.....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ach! Het heeft toch meer indruk gemaakt dan ik dacht. Gelukkig dat hij er toch overheen lijkt te komen. En inderdaad - wijsheid en ervaring komen met de jaren. Zeker als je met beperkte wijsheid geboren wordt zoals bv Elrond...en volgens mij ook de Boez.

katja zei

Arme Boez...wat zou hem precies overkomen zijn ? Zou alleen zijn ego gekwetst zijn door Bel en de prikmannen of zou Bel hem echt te pakken hebben genomen ?

Mevrouw Katblad zei

Stel u voor! Eerst de Schrik achter je aan en dan opeens omsingeld worden door grote mannen met stokken en lichtgevende jacks aan! Moeten wij nog verder uitleggen? Een nachtmerrie toch?