Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 oktober 2010

Geen groot territorium, wel hoog

Mevrouw Katblad was even op bezoek gegaan bij de familie van Iwan. Iwan zelf was helaas niet aanwezig, maar Igor lag in zijn mandje en zat heel brutaal naar mevr. K te loeren met zijn grote blauwe ogen. Zijn mens vertelde dat Igor behalve brutaal en stout, ook ontzettend lief kan zijn. Hij is weliswaar grote delen van de dag buiten te vinden, waar hij op de kippen past, zijn boom beklimt en de buurtuinen onveilig maakt, maar eenmaal binnen is hij altijd in voor een flinke knuffelpartij. Wel Igor, wat dacht je ervan? Is mevrouw Katblad te vertrouwen?


Ja hoor, Igor kwam bij mevrouw K. op schoot om eens even lekker door zijn wollige, zachte vacht geaaid te worden. Voor beide partijen genieten dus.
Er moest natuurlijk een foto gemaakt worden, maar Igor zat constant met zijn snuit in de lens en dat was niet zo handig.

Zijn mens vertelde ook nog dat Igor's gebied niet zo verschrikkelijk groot is. Wel hoog, want hij zit graag in zijn boom en op een aantal dakjes, maar in de Hoftuin bijvoorbeeld komt hij niet - wij denken dat hij het daar te druk vindt. En omdat de tuinen waarin Igor wel rondstruint omsloten zijn, zien wij hem helaas dus niet zo vaak. Wel, als hij niet naar ons toekomt, moeten wij hem maar opzoeken, heh?

Juffrouw Bonya was trouwens ook aanwezig. Net ontwaakt van haar middagdutje, ging zij zich uitgebreid wassen. Voor mevrouw K. had zij geen belangstelling maar wij begrijpen heel goed dat een wasbeurt altijd voor gaat, al krijg je nog zoveel bezoek.

Evenals Iwan waren ook Lotje en Caja elders, dus niet in de huiskamer. Maar misschien hebben wij een volgende keer wel meer geluk?

5 opmerkingen:

ina zei

Fijn dat u alleen de positieve eigenschappen van Igor hebt genoemd, mevrouw Katblad. Over zijn intelligentie, of liever: het gebrek daaraan, hebt u het niet gehad. Ach, je kunt niet alles hebben, he?

Annemieke zei

Igor is MOOOI, en heel lief. Dan maakt zijn kattenintellect niet zo heel veel uit.

Hannah uit Wellington zei

Ja wij houden ook veel van Igor en vooral Bonja. Die oude dame is toch nog niet voor de poes! De groeten voor al mensen en al de poezen bij Igor en Bonja, en ook de beste wensen voor
mevrouw Katblad!

Mevrouw Katblad zei

Ina: Wij hebben het liever niet over de wat mindere kanten van haarfabrieken die niet de onze zijn. Wij willen namelijk niemand kwetsen.
Hannah: Dank u wel en groeten terug!

Hans zei

Terecht. Ik kan me niet voorstellen dat Igor negatieve kanten heeft. Hij is wsl net als mijn Poema gewoon een gezellige goeie sul!