Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 oktober 2010

Dierendag en Leidens Ontzet

Ja ja, het was gisteren weer dierendag, en dat vieren wij in Leiden altijd groots, tenminste, als 3 oktober (Leidens Ontzet - geen Spanjaard die in de 16e eeuw erin slaagde onze stad binnen te dringen maar de inwoners leden wel honger, en zoek verder voor meer info maar even op Google) op een zondag valt. Want dan worden alle officiële programma-onderdelen naar de 4e doorgeschoven. Mevrouw Katblad besloot om de haarfabrieken een dagje vrij te geven en zelf even op de Kermis te gaan kijken; niet omdat ze nu zo dol is op de draaimolens etc., maar omdat je je als Leidenaar toch even in de massa moet begeven om iets van de feestvreugde en de sfeer op te pikken. Vandaar dus.



Wel, een deel van de binnenstad was weer helemaal volgebouwd met enorme apparaten, en wij zagen hoe een stel arme drommels hoog in de lucht rondjes vlogen, en dat terwijl zij daar nog veel geld voor hadden moeten betalen ook. Nee, niks voor mevrouw Katblad, zelfs niet met geld toe.....
Gelukkig was het lekker weer en helemaal niet erg dat er af en toe wat druppeltjes vielen.










Wel, het was een kleurrijk geheel, de mensen hadden veel plezier en daar gaat het tenslotte om. Mevrouw Katblad had best nog zo'n leuk knuffelbeest willen meenemen, maar daar moest je dan wel wat voor doen en dan moest je ook nog eerst in de rij. Daar had zij dus geen zin in....
Nee, een rondje lopen over de Kermis en de Warenmarkt, en toen vond zij het weer welletjes.
Helaas, de haringboer stond niet op zijn vaste plek en dus kwamen wij zonder lekkere hapjes weer bij onze haarfabrieken thuis. En dat was nou weer erg jammer. Hoewel, misschien maar beter ook, want de dag eindigde niet zo fijn voor onze reporters en er werd tenslotte nog gebraakt ook. Maar daarover later meer....

2 opmerkingen:

Hans zei

Die zweefmolen. Bij de foto krijg ik al hoogtevrees!
Inderdaad, al kreeg ik geld toe. Ik weet nog dat een kroegmaat van me (die op zijn zachtst gezegd niet onbemiddeld is) ooit voor een dergelijk ding 5 jaar geleden een tien rittenkaart kocht. Hij zag het in werking, werd bleek en drukte de kaart in de handen van een verbouwereerd meisje, älsjeblieft, veel plezier!

de hoofdredacteur zei

Heel verstandig van die maat! Mevrouw Katblad werd vroeger (= lang geleden) al misselijk op de schommel. Voor geen goud dus in zo'n ding!