Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 oktober 2010

Panda niet blij na tuindag

Het was weer Tuindag voor de mensen van het Hof geweest, dus was er hard gewerkt en heel wat onkruid weggehaald, zakken vol!
Tijd voor ons om eens te gaan kijken hoe de tuin erbij lag na al die noeste arbeid. De Boez ging, zoals gewoonlijk, voorop.







Nou, in elk geval was Panda (Hoofd Tuin) helemaal niet te spreken over de tuinactiviteiten van de mensen. Waar eerst groen stond en aarde lag, waren nu rare snippers gestrooid! Daar kun je toch als haarfabriek helemaal niks mee! Wat een klus zou het worden om dat allemaal weer te verwijderen! Panda had al een beginnetje gemaakt met het opzij vegen van het ongewenste spul, maar het zal hem best een paar maanden kosten om het overal uit de tuin weg te krijgen. En hulptuinder Harremans (broer van Panda) was natuurlijk weer in geen velden of wegen te bekennen, juist net nu een extra helpende poot zo hard nodig was. Tja, en nu kwam de pers ook nog rondneuzen, heh? Wat een dag. Nee, Panda was beslist verre van blij, en vergat daardoor onze reporter weg te jagen.

Boez had, als goed reporter (ja, hij leert het wel!) veel belangstelling voor de veranderingen in de tuin; hij dook in elk geval nieuwsgierig tussen de planten en had daar vast een bedoeling mee. We zagen hem druk in de weer dus liepen we naar hem toe. Wat doe je daar Boez?












Wel, Boez was heftig aan het schoffelen. Ja, heel fijn voor Panda, deze hulp, maar waarschijnlijk kunnen de Hofmensen dit soort bemoeienissen niet erg waarderen. Gelukkig had nog niemand ons opgemerkt, dus wellicht konden we nog ongezien de plaat poetsen?
Mevrouw Katblad begon te fluisteren: Hee Boez, ga je mee naar huis? Snoepie halen? Kom maar mee, heh? Stttt!


Nou, de Boez voelde er helemaal niks voor om naar huis te gaan! En hij snapte ook niet waarom mevrouw Katblad zo moeilijk stond te doen. Zij echter ging snel de Poort door, terug naar de Katbladstraat. Ja, zogenaamd koffietijd, heh? Terwijl ze net al koffie had gedronken!

Geen opmerkingen: