Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 oktober 2010

Goud voor Oscar!

Niemand die het nog durft na het afzagen van de onderste takken, behalve Oscar dus. Ja, onverschrokken klimt hij omhoog, vele meters tot nog hoger dan de dakgoten, omdat hij ergens een vogeltje meende te zien zitten. Maar als hij dan eindelijk op een zijtak zit, is het vogeltje gevlogen. Klinkt u dat bekend in de oren? Nou, ons dus ook.












Daar zit-ie dan. Leuk uitzicht hoor, daar niet van. Maar geen Pietjes (meer) heh? En geen Sijsjes ook. Zelfs geen achterlijke duif.
Os kijkt even om zich heen alsof hij op een zeilschip bovenin het kraaiennest zit en uit moet uitkijken naar piratenschepen, maar als mevrouw Katblad van beneden af "Ahoy!" roept, weet hij alleen maar heel zielig terug te miauwen. Wij trappen daar niet meer in. Nee, wij gaan dus geen ladder halen of de brandweer bellen. Want Os kan het namelijk allemaal heel goed alleen af.


Geen vogeltjes, geen toeschouwers die hem toejuichen. En ook nog eens zeer eenzaam, daar aan de top. Dus vlug maar weer terug om met alle vier de poten op de grond te komen!
En Os weet hoe dat moet. Achterste naar beneden, nagels in de stam en je dan langzaam laten zakken.












Af en toe even naar beneden kijken of je er al bijna bent, en als dat niet het geval is, gewoon weer verder. Vooral rustig blijven, dat is het geheim. Niet zenuwachtig worden en pootje voor pootje langs de stam afdalen.











Niet verslappen, heh? Nee, blijven concentreren. Spieren blijven spannen, nagels niet intrekken. Ja, mevrouw Katblad maakt foto's, dus je mag best extra je best doen en tussendoor naar de camera gluren. Het wordt allemaal vastgelegd hoor Os! Dan kan later iedereen zien hoe een goeie boomklimmer jij bent! Nog een klein stukkie te gaan.....









De grond is nu in zicht.
Wat een spierkracht! Wat een beheersing! Wat een moed!
Je bent er bijna, Os! En niemand heeft het gezien. Hoe knap je was en hoe soepel je daar even in en weer uit die boom ging. Maar de camera heeft het vastgelegd hoor! Ja, de hele wereld zal weten dat jij de beste boomklimmer ooit bent! Nog maar een metertje of twee Os! En waarschuw even als je de sprong naar beneden inzet, ja?










En ja hoor, het is gedaan. Os is weer veilig geland. En hij heeft er een prachtige show van gemaakt, niet?
Ja, Bel mag dan een prima SvdB (Schrik van de Buurt) zijn, en Japekoppie een erg goede Verkenner A, Cera is een topmodel, Boez is de beste eh....... daar komen we nog op terug, mevrouw Troy is een uitmuntende loketbewaakster, en Rooie Gijs een bekwame partijleider (Hof isVol), maar jij Os, jij bent een Boomklimmer klasse Goud, een voorbeeld voor alle haarfabrieken, etc. etc.

En zo kan-ie wel weer mevrouw Katblad! Nog een glaasje wijn???

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik dacht op drie kwart van de reportage ook al "boomklimmer A". Erg knap!

Hans zei

Heel goed Os!, Ik ben trots op je!

katja zei

Wow Oscar, je bent een held !

Inge zei

Wauw Oscar, heel goed gedaan ventje!
Mooie reportage mevrouw Katblad!

Wilma zei

Staande ovatie voor onze Oscar!!
klapklapklapklapklapklapklapklap

ina zei

Geweldig, Os!
En wat een mooie reportage.