Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 oktober 2010

Niet zo comfortabel

Oscar zit al een tijdje te wachten op de Boez. Nee, wij weten ook niet waar onze jongste reporter uithangt, maar het zou zo maar kunnen dat-ie ergens ligt te snurken, boven op een bed of stoel.
Wel, Os is dus ook boven, maar dan anders, en ook hij ligt te snurken. Tenminste, zo lijkt het. Maar dan lang niet zo comfortabel als zijn vriendje, heh? Nee...
Wij krijgen een beetje medelijden met Oscar, dus sturen we de fotograaf naar buiten. Het is tenslotte heerlijk weer en er moet nodig een rondje worden gelopen! En met een beetje geluk komt de Boez misschien vanzelf wel opdagen als hij de deur heeft horen dichtslaan.


In elk geval komt Os direct overeind als de fotograaf naar buiten komt. Eerst nog even rekken en strekken want van het slapen op zo'n ongemakkelijk bouwwerk word je hartstikke stijf, heh Os? Ja. En dan springt hij van de pergola op de tafel, en van de tafel op de straat.
En hé! Horen wij daar het kattenluikje niet?






Jazeker! Boez komt met een slaperige kop naar buiten en loopt automatisch in de richting van het huis van Oscar. Dan wordt hij door zijn vriendje ingehaald en verrast met een soort van omhelzing. En dan?









Dan moet er natuurlijk even gestoeid worden, maar dat spreekt voor zich. Nou, van een rondje lopen komt zeker voorlopig niks, jongens?
Geen commentaar, dus de fotograaf gaat er maar bij zitten en wacht af. Gelukkig is de dag nog lang.

1 opmerking:

katja zei

Wat staan de stoeiende jongens grappig op de onderste foto ! Trouwens die van de slapende Os op de pergola is ook schattig !