Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 22 oktober 2010

Lange klachtenlijst van Wamy

Gisteren kwam Wamy weer eens langs bij het Poezenloket om een vraag te stellen (of een klacht in te dienen, dat kan natuurlijk ook), maar kwam tot de ontdekking dat het Poezenloket er niet meer was! En ook zijn schuilplek onder de ramen was verdwenen; er was geen plantenpot meer te vinden.
Geheel verbijsterd nam hij plaats op het tafeltje (dat daar dus niet hoort te staan) en keek om zich heen om de nieuwe situatie te aanschouwen.





En omdat hij van slag was en niet zo gauw wist wat te doen, ging hij zijn poten maar eens een goede wasbeurt geven. Aan zijn vraag of klacht dacht hij al niet meer. Of wel?









In elk geval was er nu sprake van een nieuwe kwestie, namelijk het verdwenen Poezenloket. Ja, want dat loket wordt door Wamy dagelijks diverse keren bezocht en is derhalve een vast punt tijdens zijn ronde door de buurt. Toen wij hem toeriepen dat het loket binnenkort weer hersteld zal zijn, keek hij ons vol ongeloof aan. Nee, Wamy was niet tevreden en waarschijnlijk is zijn klachtenlijst nu nog langer geworden. En dat nieuwe loket, dat moest hij eerst nog maar eens zien!
Op dag twee van de reparatiewerkzaamheden is mevrouw Troy opnieuw na het ontbijt terug naar bed gegaan. Nee, er valt niet te werken voor haar zonder fatsoenlijk loket, vandaar dat zij verlof heeft genomen. Wij begrijpen dat natuurlijk best en doen daar niet moeilijk over. Ook Japekoppie is uit zijn gewone doen, maar dat was te verwachten. Wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

Hans zei

Natuurlijk dacht ie nog aan zijn klachten, anders ging hij zijn poten niet wassen. In de biologie heet dat: een oversprongbeweging. Ook mensen doen dat, zoals plotsguallyeoeling achter je oren krabben.

Inge zei

Haha die Wamy! Wat een heerlijke boeventronie heeft hij toch....

Een dikke knuffel voor Japekoppie van mij, ik heb erg met hem te doen!

Mevrouw Katblad zei

Liep er een haarfabriek over je toetsenbord, Hans? Mevr. Katblad overigens krabt altijd op haar hoofd.

Dank je wel voor je medeleven Inge, Japekop kan elke steunbetuiging heel goed gebruiken. Wij geven hem dan ook in deze moeilijke dagen wat extra fliebertjes van het één en ander....

Wilma zei

Hahaha, Hans heeft af en toe een beetje weg van Gilles ...