Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 oktober 2010

Op niet-eigen terrein

Harremans maakt af en toe een uitstapje naar de Katbladstraat. Zoals u weet woont hij in het Hof (met broer Panda samen), maar daar zijn de mogelijkheden tot klooien en zooien best wel beperkt, en bovendien moet de tuin gedeeld worden door 5 haarfabrieken. Dus zien wij Har wel eens de Poort uit komen; dan gaat hij wat verkenningswerk doen.
Zo ook deze keer. Harremans was op weg naar het Zooiplein, maar halverwege zag hij onze Boez op de tafel van Zwarte Gijs zitten en bleef hij stokstijf staan.



Je zag hem twijfelen. Hier klopte iets niet! Wat deed die Boez daar op die tafel? Woonde hij daar soms en zat hij daar dan wellicht in eigen gebied? Want in dat geval kon Har natuurlijk niet doorlopen; de kans op klappen krijgen was te groot.
Maar stel dat die Boez daar niet woonde, waarom zat hij daar dan boven op die tafel? Was hij misschien gevaarlijk, een vechtersbaas zelfs?
Wel, Harremans is op eigen terrein altijd stoer en ferm en voor geen kleintje vervaard, maar nu deed hij het in zijn broek. En hij was in de war, dat kon je ook duidelijk zien.

De Boez zat trouwens ook niet zo lekker in zijn vacht, want Harremans hoort thuis in de Hoftuin en dus verwacht je hem niet te zien opduiken bij het huis van Zwarte Gijs. Voor de zekerheid ging Boez maar even een etage lager zitten en keek de andere kant op, in de richting van de fotograaf. Ja, wat nu heh, Boez?

Wij zien vaker in dit soort situaties (ontmoetingen van haarfabrieken op niet eigen grondgebied) verwarring ontstaan en onzekerheid. En als er niemand is die zich zelfverzekerd en dominant gedraagt, gebeurt er dus ook helemaal niks. In dit geval draaide Harremans zich om en ging de andere kant uit. De Boez verliet de tafel en liep naar de redactie terug. En de fotograaf? Die had weer wat om over na te denken.

1 opmerking:

Hans zei

Ja,

beide schurken hadden een duidelijke 'oversprongreactie' zoals wij biologen pegen te zeggen.

Iets doen dat niets met de situatie te maken heeft.

Zoals plotseling, omdat iemand je aankijkt, in je neus gaan peuteren!