Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 oktober 2010

Niet uit te leggen

Soms is Oscar 's ochtends een beetje aan de late kant en zit de Boez op hem te wachten, want de Os niet gezien betekent geen goeie start van de dag voor de Boez. Nee, dan wordt het helemaal niks.
Dus zien wij Boez regelmatig in deze positie uit het poezenloket hangen, de straat afspeurend of zijn maatje al in zicht is. En hij kan het lang zo volhouden, vooral als het regent en het maar duurt en duurt....





Maar op een gegeven moment krijgt Boez toch last van die rare houding, en dan gaat hij naar buiten. Zittend wachten dus, op de stoep voor de redactie. En alsmaar kijkend in de richting van Os' huis, want daar moet hij vandaan komen, heh?
Soms echter, heel soms, komt Os van de andere kant omdat hij eerder buiten was dan de Boez en terugkomt van een bezoek aan de Kruidentuin. Dan lijkt het alsof Boez zijn vriendje aanvankelijk niet herkent en zie je zijn verwarring. Dat duurt gelukkig maar even en snel daarna gaan ze een potje dollen. Maar dat ene moment van vertwijfeling, dat Os niet uit de goede richting komt en er dus niet gebeurt wat de Boez had verwacht. Boez kijkt dan hulpeloos en vragend mevrouw Katblad aan: Snap jij er wat van? Dit klopt toch voor geen meter? ...........
Tja, sommige dingen vallen niet uit te leggen aan een haarfabriek, heh? En dan zegt mevrouw K. dus maar: Het is goed Boezky, maak je maar niet ongerust! Ga maar gewoon lekker spelen. En vervolgens geeft ze hem snel een dikke knuffel.

1 opmerking:

ina zei

Geen gezicht zo, Boez uit het raam hangend. Wel weer een mooie foto.