Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 oktober 2010

Koud en nat, maar geen honger

Nu zou je kunnen denken, het is koud en nat, etenstijd is allang verstreken en het maagje rammelt, het wordt donker bovendien, dus komen de haarfabrieken zo langzamerhand wel naar binnen. Ja, dat geldt wel voor de meeste reporters, maar dus niet voor de Boez. Zijn vriendje Os is namelijk ook nog buiten en die laat hij niet in de steek, heh? Nee.
Mevrouw Katblad maar bidden en smeken, deur tien keer openen omdat het manneke voor het raam zit te zeuren, maar als het erop aan komt, hij één stap binnen heeft gezet, draait hij zich weer om en begint alles weer van voren af aan.

Mevrouw Katblad waarschuwt nog één keer want ze wil naar een filmpje gaan kijken op de tv, en dat betekent dat zij dan voorlopig niet meer aan de deur komt. Kiezen of delen dus. En daar moet over overlegd worden. Os neemt plaats op de bank, Boez blijft op de straat zitten, mevrouw K. staat in de deuropening te wachten op de beslissing van de twee. Eigenlijk kent zij het antwoord van de Boez al, want de Os is ook nog niet van plan om naar huis te gaan.









Nou, dat is dan duidelijk heh? Er moet nog gestoeid worden.....
Wel, mevrouw K. sluit de deur en neemt plaats op de bank. Reeds een minuut of tien later zit het ventje weer voor het raam te jammeren, maar helaas, eigen schuld is goud waard! En een natte vacht ook, want het regent alsmaar harder.
Alleen, als er even later alsmaar beurtelings gekrabd wordt aan het (dichte) kattenluik en gejankt voor het raam, staat mevrouw K. toch maar op om de deur open te doen. Oscar is nergens meer te bekennen, hij gaat blijkbaar wel zoet naar huis (en naar binnen) als hij wordt gefloten. Boez komt eindelijk binnen.
En voor de mensen die het nog niet begrepen hadden: wij sluiten na het avondeten ramen en luiken, willen dus niet dat onze haarfabrieken 's nachts buiten zijn omdat het dan op de gevaarlijke weg erg rustig wordt en de katten denken dat zij daar veilig kunnen oversteken om eens aan de overkant te gaan kijken. Vervolgens kunnen zij dan verrast worden door plotseling aanstormende wielhuizen, verblind worden door het felle licht en dan kan het gauw gebeurd zijn. Er wordt veel te hard gereden op die weg; het is een belangrijke verbinding van Centrum met Singel. Menig poezenbeest raakte precies daar op dat punt bij de Kruidentuin al gewond of erger, dus hebben wij de keuze gemaakt onze reporters op te sluiten na het avondeten. Vandaar dus. Alleen komt Boez niet altijd thuis voor zijn avondhap. En dat is niet zo handig.

Geen opmerkingen: