Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 8 oktober 2010

Gezooi op het Zooiplein

De twee vriendjes (voor wie het nu nog niet weet: Boez en Oz dus), ontmoeten elkaar op het Zooiplein. Natuurlijk willen ze daar samen gaan spelen, maar gaat dat ook gebeuren? Op het moment van deze foto denken wij van wel, maar al gauw moeten wij inzien dat de dingen altijd anders kunnen lopen dan je denkt. Nu dus ook, want.......



Wamy meldt zich namelijk achter het hek. Hij wil heel graag meespelen, dat verlangen bij hem hebben wij al eens eerder opgemerkt. Hij komt vaak naar de Katbladstraat toe om gezelschap te vinden en wij zien dan dat hij moeite doet de interesse te wekken van Boez en Os. Maar als de twee vriendjes samen zijn, blijft Wamy een soort van derde wiel aan de wagen; ze zien hem niet eens staan! En dan hobbelt hij vergeefs achter ze aan. Ach, zo sneu....


Deze keer lijkt het erop of Oscar wel met Wamy wil spelen, maar wij zien op de foto hoe de Boez toch alweer afstand neemt van Wamy. Wij vinden dat uiteraard erg spijtig voor die kleine grijs-witte.
(links Wamy, midden Oscar, rechts de Boez)




Wamy kruipt onder het hek door. Dat kan makkelijk want hij is nog jong, lenig en erg slank. Misschien wordt het dan toch nog gezellig en vindt hij aansluiting? Os wacht hem in elk geval op.




Maar nee. Os zit plagerig naar hem te meppen en Wamy mept terug. Op zich hoeft dat natuurlijk niets te betekenen, maar blijkbaar heeft Wamy niet geleerd dat je ook voor de lol kunt uithalen en het niet altijd even serieus bedoeld is, want hij vat de vriendschappelijke klapjes van de Os helemaal verkeerd op. Wamy blaast naar Os en dat is erg jammer en niet zo handig van hem.



Het geblaas van Wamy is in elk geval voor de Boez een reden om af te taaien. Boez vertrouwt het namelijk niet en wil geen mot. Misschien zelfs is hij wel een beetje bang voor Wamy, maar bewijs daarvan hebben wij niet.






Os laat Wamy ook in de steek als hij ziet dat zijn vriendje wegloopt van het strijdtoneel. Zo gaat het dus wel vaker; Wamy blijft wederom alleen achter.







Wamy snapt het niet. Waarom laten ze hem nu weer in de steek? Hij had alleen maar een beetje geblazen! Is dat nou zo erg? Blijkbaar spreekt hij een andere taal en wordt hij niet begrepen, heh?






Boez verlaat nu het Zooiplein, maar slaat linksaf, iets wat wij niet van hem gewend zijn. Gaat hij misschien op weg naar de Muizentuin? In zijn eentje? We kunnen ons dat eigenlijk niet voorstellen, maar als we ons omdraaien zien we wat er werkelijk gaande is.





Zwarte Gijs is opgedoken. En ZG is gevaarlijk want de laatste tijd erg bezig met zijn sollicitatie als nieuwe SvdB (Schrik van de Buurt). En met dat "bezig zijn" bedoelen wij dat hij jacht maakt op andere haarfabrieken en hen het leven probeert zuur te maken. Vandaar dus dat de Boez de andere kant op is gegaan. Gijs' klappen zijn namelijk altijd hard en raak.....



Gijs kijkt de Boez na. Hij moet een keuze maken. Ja, er loopt er één weg en die zou hij kunnen pakken, maar er zitten er ook nog twee op het Zooiplein en die kunnen nergens heen, zitten min of meer opgesloten tussen de hekken. Gut gut, wat een probleem nou weer voor zo'n klein koppie, heh? Tja....




Midden op het plein staat Oscar. Hij is zijn vriendje uit het oog verloren en Wamy ziet hij ook niet meer. Bovendien heeft de fotograaf het Zooiplein verlaten en hij weet niet waarom. Is het speelkwartier nu alweer voorbij soms? Os snapt er niets van dus.





Zwarte Gijs is op zijn tafel gaan zitten om de boel beter te kunnen overzien, maar doordat hij even niet oplette, is Wamy vlakbij onder het hek door gekropen. Gijs mept naar beneden terwijl Wamy onder hem langs loopt, maar hij mist. Op de foto ziet u helemaal bovenaan in het midden nog net zijn witte poot tussen de planten doorsteken. Wamy is als de dood voor ZG en gaat er vandoor.


Ondertussen heeft ook Oscar het Zooiplein verlaten en is Boez met een grote boog teruggelopen naar de redactie. Gijs moet helaas tot de conclusie komen dat hij het verkeerd heeft aangepakt. Drie kandidaat-slachtoffers, alle drie ontkomen. Nee, zo schiet het niet op, wel? Gijs zit sip bovenop zijn bankje om zich heen te kijken. Een echte SvdB is hij nog lang niet - hij zal nog veel moeten oefenen!



Boez zit al dichtbij huis te wachten op Os, die trouwens ook alweer vlakbij de redactie is.
Wamy is allang niet meer te bekennen, en we vermoeden dat wij hem niet terug zullen zien voordat Zwarte Gijs is opgehoepeld.
De fotograaf voelt een paar spatjes, dus is het tijd voor een kopje thee. De jongens komen even later door het luik naar binnen. Nou, dat was spannend allemaal, heh jongens? Wel, ze zijn alles al vergeten en zitten al snel met hun snuit in de brokjes. Tja, zo gaat dat dus!

Geen opmerkingen: