Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 oktober 2010

Subtiele intimidatie

De vriendjes (Boez en Oscar) gingen naar de Hoftuin voor een bescheiden inspectie, en de fotograaf ging natuurlijk met ze mee. Op een tafeltje zat Bohr wat te soezen, maar toen de Boez vlakbij haar opdook, was zij direct klaarwakker. Kwam die vreemde snuiter met goede bedoelingen of had hij kwaad in de zin? Tja, dat weet je maar nooit, dus moet je op je hoede zijn, heh Bohr? En ja, we zijn het met je eens dat het erg vervelend is wanneer plotsklaps de pers opduikt in jouw tuin. Ze hadden tenminste van te voren hun komst wel eens mogen aankondigen....








Maar de jonge reporters hadden helemaal geen kwaad in de zin, dat hebben ze nooit. Nee, ze kwamen alleen maar om de tuin te inspecteren en te kijken of er nog wat bijzonders te ontdekken viel. En ze waren uiterst voorzichtig, want Bohr is dan weliswaar niet gevaarlijk, er wonen daar ook andere haarfabrieken, leden van de Partij Hof is Vol, en die kunnen nog wel eens raar uit de hoek komen vanwege hun uitzettingsbeleid en de daarbij behorende activiteiten. Vandaar dat onze jongens eerst goed om zich heen keken.






En ja hoor, daar dook al een partijlid op. Het was Harremans, en als zijn pet verkeerd staat, nou, berg je dan maar! Aan zijn houding te zien stond zijn pet inderdaad verkeerd. En waarschijnlijk was hij ook met zijn verkeerde poot van het (dek-)bed gestapt, want hij leek niet erg blij met de aanwezigheid van de Boez en Oscar, de pers dus. De fotograaf wachtte vol spanning op wat er stond te gebeuren. Kwam het tot een confrontatie? Durfde Harremans de twee vriendjes te lijf te gaan?



Oscar was alvast een eindje naar de Poort terug gelopen, zodat hij snel en makkelijk kon vluchten naar de Katbladstraat. De Boez had zich ergens tussen de planten verscholen, weer een heel andere methode dus. En Harremans had besloten eerst maar eens Os aan te pakken. Hij sloop naderbij en loerde om het hoekje van het muurtje naar de Os, zijn kansen inschattend en wachtend op het juiste moment. Oscar leek vrij relaxt, maar wij kunnen u verzekeren dat hij dat niet was.





Nee, Oscar had geen zin in polonaise en wachtte verder niet de plannen van Harremans af. Wij zagen nog net hoe hij zich uit de voeten maakte.









Bohr zat nog steeds op het tafeltje en dus eerste rang. Zij leek te genieten van het schouwspel, en wij denken dat zij stiekem hoopte op een beetje sensatie in de vorm van een paar mepjes over en weer. Maar zouden er wel klappen gaan vallen? Nog nooit eerder zagen wij de Boez in een gevecht verwikkeld, en de Os is ook erg vredelievend, al had hij wel een paar weekjes geleden Bel de Franskat van zijn huis weggejaagd. Maar dat was een uitzondering en pure noodzaak. Nu waren de reporters op vreemd gebied en dat wisten ze. Ze hadden geen enkele reden om ruzie te schoppen met Harremans. Maar laten wij ophouden met speculeren en snel gaan kijken naar wat er verder gebeurde.

Ja hoor, de Boez was onder de struiken vandaan gekomen en volgde zijn vriendje naar de Poort. Toch lief van hem dat hij zijn maat niet in de steek liet. Samen uit, samen thuis, heh? Wel, dat moest de fotograaf ook maar gaan, achter de reporters aan naar de Katbladstraat.





Maar wat kregen we nou? Durfden zij niet verder? Nee inderdaad, want de grote Charli liep in de weg. Hij was net gearriveerd voor eveneens een inspectie van de Hoftuin. Charli echter is net als zijn broer Japekop totaal niet agressief, maar ook niet bang. En hij gaat beslist niet opzij als dat niet hoeft. Nu dus ook niet. En daar Os en Boez niet genoeg ruimte zagen om Charli te passeren, waren ze er maar bij gaan liggen. Nou, als Charli besloot om daar rond te blijven hangen, zou het nog wel even kunnen duren voordat we naar huis konden! Tjongejonge....

Tja, en Harremans heeft blijkbaar ook respect voor de grote Charli; hij was er tenminste bij gaan zitten en zag van zijn eerdere plannen (de twee vriendjes opjagen) af.
Daar stond de fotograaf dan en keek om zich heen. Harremans zat op het pad, Bohr op het tafeltje, de vriendjes lagen plat op de stenen en Charli was tergend langzaam bezig een paar struikjes te besnuffelen, precies voor de ingang van de Poort. Nu zou het zomaar kunnen gebeuren dat er een hele tijd niets aan deze opstelling zou veranderen, vooral niet als je je als mens niet met de situatie bemoeit en de haarfabrieken hun gang laat gaan.... Nou mevrouw Katblad? Wat gaan we doen?


Maar er kwam toch vanzelf wat beweging in de zaak. Charli liet de jongens totaal links liggen en begon aan een serieuze inspectie van de struikjes (er zullen wel erg spannende luchtjes aan die takjes hangen). Os en Boez deden toen alsof zij ook belangrijke snuffelwerkzaamheden hadden te verrichten, en schuifelden langzaam maar zeker in de richting van de Poort.




En toen ze het dan toch opeens op een sprinten zetten, keek Charli ze teleurgesteld na. Ja, blijkbaar had hij het wel gezellig gevonden om zo met zijn allen snuffelwerk te verrichten!
Charli had Harremans uiteraard ook zien zitten en waarschijnlijk totaal geen trek in gedoe met dat lid van "Hof is Vol", want vervolgens ging ook hij terug naar de Katbladstraat.
Achteraf kunnen wij dus concluderen dat Harremans uiteindelijk zijn zin heeft gekregen: alle vreemdelingen hadden de Hoftuin verlaten!
Ja, er zijn veel manieren om je beleid uit te voeren, en subtiele intimidatie is daar één van! Wij namen nog even afscheid van Bohr en wensten haar sterkte toe; Bohr is namelijk geen partijlid en dat levert haar nogal eens wat pesterijtjes op.... Maar ja, daar kunnen wij helaas niets aan doen.

4 opmerkingen:

Hans zei

Ik dacht dat met hetb ouder worden van Rooie Gijs de partij was opgeheven! Of is er een nieuwe Partijleider? Toch niet Geert Harremans?

katja zei

Het gezamenlijke optreden van Boez en Os op deze foto's (en in het verhaal natuurlijk) is meesterlijk !

Mevrouw Katblad zei

Rooie Gijs W. slaat dan wel geen deuk in een pakje boter meer, zijn partij is er nog wel degelijk en de leden doen nog steeds hun best!

Mevrouw Katblad zei

Rooie Gijs W. slaat dan wel geen deuk in een pakje boter meer, zijn partij is er nog wel degelijk en de leden doen nog steeds hun best!