Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 oktober 2010

Tikkertje in de boom

Terwijl de Boez weer eens op het achterdak aan het klooien was, waren Cera en Oscar lol aan het trappen in de Katbladstraat. Ze renden achter elkaar aan, vlogen onder tafels en banken door, speelden verstoppertje tussen de plantenpotten etc. Moeilijk te fotograferen echter, want ze hielden flink de vaart erin.
Op een zeker moment deden ze een soort van tikkertje, en Os was 'm. Cera dacht slim te zijn en klom in een boom, maar Oscar is niet voor één gat te vangen, heh?









Tja, wat nu?
Wel, Cera had er niet op gerekend dat Os haar de boom in zou volgen, zat eerst vol verbazing naar beneden te kijken en begon toen te grommen tegen die arme Os, die overigens geen kant meer uit kon en zich met zijn nagels stevig aan de stam probeerde vast te houden.
Maar Oscar wist dat hij gewonnen had door Cera in het nauw te drijven, en liet zich kalmpjes naar beneden glijden. Cera sprong over hem heen naar de grond, en toen begon het gedartel van de twee opnieuw. Heerlijk om naar te kijken!

2 opmerkingen:

ina zei

Wat een leuke aktiefoto's van die 2 gekkies.

Mevrouw Katblad zei

Ja, en ook fijn dat Cera tenminste 2 vriendjes heeft voor wie ze niet bang is! Dat was vroeger wel anders.....