Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 6 oktober 2011

Geen kaasproeverij voor Japekoppie

Toen wij met Japekoppie (u ziet nog net een stukje van zijn koppie helemaal onder op de foto) een klein stukje gingen lopen, kwamen wij Cera tegen in de Kruidentuin. Ze lag daar op een comfortabele stoel met kussen, en reageerde nauwelijks op onze komst. Had zij iets bijzonders in de smiezen? Wij gingen het haar vragen.Jawel, verderop lag Siep, en Siep is niet voor de poes. Cera keek dus naar deze Kruidentuinbewoonster, en deze (Siep dus) keek terug. Zoiets (elkaar liggen aanstaren) kan uren duren zonder dat er verder iets gebeurt.
Hier werd dus blijkbaar een strijd gestreden, en wij besloten het eind daarvan niet af te wachten.
Bovendien stond Japekop een eindje verderop een beetje ongeduldig te wezen; hij wilde nog wel een eindje doorlopen en had geen boodschap aan de twee starende meisjes.
Hoelang dit ogenconflict nog heeft geduurd weten we dus niet, maar in elk geval was het niet langer dan een minuut of tien want toen meldde Cera zich opeens weer bij mevrouw Katblad. Helaas was zij te laat om nog samen met Japekoppie een eindje mee te lopen; deze was namelijk allang weer thuis en zat daar te wachten op een kaasproeverijtje, dat er jammer genoeg voor hem niet kwam.... Kaassnoepje dan maar, Japekop en Cera?

Japekop wachtte vergeefs op een kaasproeverij.....

2 opmerkingen:

Inge zei

En hij kijkt erbij alsof hij zijn laatste oortje versnoept heeft!

Hans zei

Ik begrijp je boze en teleurgestelde blik, Japekoppie. Wat een onrecht!