Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 27 oktober 2011

Meer dagactiviteiten door Igor

Het lijkt er sterk op dat Igor zijn nachtactiviteiten heeft vervangen door dagtochtjes, want wij zien hem opeens weer veel vaker rondscharrelen. Deze keer liep hij op het muurtje rond zijn dakterras, en toen hij ons had gezien en horen roepen, kwam hij onmiddellijk naar ons toe.
Omdat Igor een ingewikkelde route moet volgen (via daken en dakjes) om bij de Hoftuin te komen, duurde het even voordat hij op het dakje van de keuken van de Borderliner (= blafbeest) opdook. En hij had bovendien erg veel moeite om stil te zitten, want achter hem gebeurde wat en daar moest hij het zijne van weten. Vandaar dat wij slechts één foto konden nemen van "Igor tegen blauwe lucht"; hij verdween namelijk voortdurend even achter de dakrand.
Even later ontdekten we waardoor Igor zo onrustig was.

Het was namelijk Panda die in de tuinen achter de muurtjes had lopen zooien. Toen Igor op het dakje zo nerveus zat te doen, kwam Panda opeens in grote haast over een muurtje de Hoftuin in en verstopte zich direct daarna onder de planten voor zijn huis.
Wij hebben geen idee wat zich daar achter dat muurtje heeft afgespeeld, want wij kunnen helaas vanuit het Hof niet in die tuinen kijken. En wellicht waren er nog meer haarfabrieken "bezig" in die tuinen? Igor verdween namelijk kort daarna van het dakje en wij zagen hem niet meer elders opduiken. Zeer verdacht inderdaad, maar in elk geval hebben wij kunnen vaststellen dat Igor het tegenwoordig overdag erg druk heeft, en we nemen dus maar aan dat hij voortaan 's nachts gewoon slaapt in zijn warme huis. Maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet....

2 opmerkingen:

Hans zei

Hoi Igor, denk aan een belangrijk feit. Die van mij vergeten dat altijd (in deze richting!). Komend weekend is het wintertihjd

ina zei

Igor is inderdaad wat vaker binnen als ik 's morgens beneden kom, maar of hij 's nachts slaapt of buiten rondscharrelt weet ik niet, dat wenst hij niet te vertellen. Wel leuk dat hij weer wat vaker in het katblad opduikt.