Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 31 oktober 2011

Helemaal geen schande, T.T.!

Kat Harry (beter bekend als Harremans) had afgelopen weekend weer dienst. Dat wil zeggen dat hij ervoor moest zorgen dat er geen vreemde haarfabrieken in de Hoftuin kwamen, want daar is zijn partij (Hof is Vol) nu eenmaal tegen.
Har is niet altijd even fanatiek, maar nu had hij er duidelijk zin in. U ziet hem hier loeren op een arme, nietsvermoedende haarfabriek, die alleen maar even met mevrouw K. meeliep en verder helemaal geen kwaad in de zin had.
Wel, mevrouw Troy (want die was het dus) had gelukkig haar antennes uit en voelde dat zij niet gewenst was in de Hoftuin. En daar zij verder geen enkel risico wilde lopen (zij moet immers haar hartje ontzien), keerde zij al spoedig om en dribbelde terug naar haar veilige huis.
Ja, erg jammer voor Harremans, heh? Beroofd van een leuk verzetje!Want op deze manier kwam Har natuurlijk niet aan zijn trekken. Teleurgesteld keek hij mevrouw Troy bij de Poort na, en vervolgens ging hij op zoek naar ander vertier. Of hij dat vond weten wij niet, want mevrouw Katblad volgde Tokkie Troy naar de redactie om haar te vertellen dat ze er heel verstandig aan had gedaan het Hof te verlaten, dat het helemaal geen schande was en wij nog steeds in haar geloofden....

1 opmerking:

Annemieke zei

We weten dat TT haar mannetje (vrouwtje) staat als iemand haar terrein op komt, dus dan is het inderdaad geen schande als ze confrontaties op andermans terrein uit de weg gaat.