Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 16 oktober 2011

Witte was en nieuwe keukenrol

Mevrouw Katblad ging op bezoek in de Hoftuin en verzocht de twee Verkenners A Oscar en Japekoppie met haar mee te gaan. Ja, want zij had al gezien dat er haarfabrieken van de partij Hof is Vol rondliepen in deze tuin, en dan kun je de dames maar beter thuislaten, heh? De dames voelden zich trouwens niet belegdigd; mevrouw Troy had sowieso geen zin in een uitje en Cera koos voor haar veiligheid. De Boez? Die was vlinders jagen in de Kruidentuin en had het dus weer vreselijk druk met zijn eigen hobby's.


Japekoppie koos voor het pad langs de huizen. Waarom weten wij niet.Oscar nam het pad door het midden van de tuin. Wellicht hadden zij dat samen zo afgesproken? Verkenners A onderling, heh? Strategie? Zou zo maar kunnen, maar zeker weten doen wij dus niks.

Jawel, toen Os en Japekoppie al druk bezig waren met het inspecteren van het gras onder de trap, kwam opeens de Boez toch nog aanscheuren. Hij streek nog net precies met zijn staart langs een stuk wit wasgoed, maar mevrouw K. besloot dat niet gezien te hebben want dan hoefde ze dat de eigenaresse van de was ook niet te vertellen; die zou er vanzelf wel achter komen.....

Wacht eens even mevrouw Katblad! Dit meent u toch niet echt, heh? Op deze manier maakt u het LKB te schande! Foei!


Panda zat vanonder wat plantenbladeren naar de rondscharrelende reporters te kijken. Hij was het duidelijk niet eens met deze gang van zaken (immers, Hof is Vol!), maar durfde ook weer niet tevoorschijn te komen. Nee, want drie is teveel en geen enkele verstandige haarfabriek zou zo stom zijn zo'n groepje van drie aan te vallen, toch? Vandaar dus. Maar erg blij was hij dus niet met hun aanwezigheid en dat is duidelijk van zijn smoeltje af te lezen.

Zijn broer Harry (Harremans) wilde nog wel een poging tot "uitzetting" wagen, maar bedacht zich op het laatste moment. Waarschijnlijk was de moed hem in de poten gezakt.
En omdat hij zoveel vreemd volk in zijn tuin niet kon aanzien, vluchtte hij door de Poort naar Iwan's straat. Wat hij daar ging doen weten we niet want we zijn hem niet gevolgd.

Nee, in plaats daarvan keerden we terug naar de redactie. Het gras was (weer eens) goedgekeurd en dus zat het werk van ons team erop.
Graag eerst kotsen en dan pas daar binnen, heh jongens? Ja, we zeggen dat maar weer eens voor de zekerheid!


Mevrouw Troy zat zoals gewoonlijk op ons te wachten op de buitentafel van de redactie. Ze keek niet zo ontzettend vrolijk toen ze ons zag naderen, dus besloot mevrouw K. haar maar niet te aaien op dat moment. Nee, want er lag namelijk nog maar 1 pleister in de kast en T. Troy moest ook nog haar pilletje hebben, iets waar zij zich elke keer weer tegen verzet, ondanks het snoepje toe. Ja, er zit nog een hoop leven in die ouwe tante!

Hé Boez, we hadden nog zo gezegd: kotsen doen we buiten! Wil iemand even een nieuwe keukenrol pakken? Tjongejonge.....

Geen opmerkingen: