Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 1 oktober 2011

Hanenkam

Geheel onverwacht hadden wij Thassos weer eens op bezoek. Hoewel, zo onverwacht was het nu ook weer niet, want de terrasstoelen van het restaurant zijn naar de winterstalling gebracht en dus heeft Thas geen moer meer te doen. Wel, hij kwam langs, snuffelde wat rond en dook vervolgens met zijn snuit in onze grote waterbak.
Japekoppie, die zich elke dag weer een beetje beter lijkt te voelen, keek verontwaardigd toe hoe de brutale terraskat met zijn poot in het water zat te roeren. Ja inderdaad, op verboden terrein heh?Thas moest natuurlijk een plekje bladervrij maken zodat hij makkelijker kon drinken, en dat lukte hem.Toen Thas klaar was met drinken, verdween hij achter een fietswiel; blijkbaar had hij geen zin in een confrontatie met Japekoppie.
Deze laatste snuffelde zorgvuldig elk plekje af waar Thassos had gezeten of had gestaan, en wij vroegen hem nog of dat nu persé nodig was. Ja, dat was nodig, liet Japekop weten.


Vervolgens stak Thassos de straat over en liep in een grote boog om de redactietafel heen. Hij zag er niet bepaald vrolijk uit en wij vonden het heel vreemd dat hij bij Japekoppie was weggelopen zonder zijn bekende gegrom en dreigende gebaren, en dat hij nu ook zomaar Oscar met rust liet. Oscar verbaasde zich daar trouwens ook over. Immers: Thas is een ras-pestkop en zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om een andere haarfabriek op zijn nummer te zetten (zie een vorig bericht over Thassos). Er klopte dus iets niet.Na wat tussen de bladeren gesnuffeld te hebben, slofte Thassos aan de overkant van de straat verder in de richting van de Kruidentuin. En Japekoppie?
Die zette de achtervolging in.
Waarom?
Wel, dat weten wij dus niet en hij wilde het ons ook niet vertellen. Feit is dat hij niet van plan was om Thassos in te halen; om dat te bereiken had hij harder moeten lopen. Maar loslaten was er blijkbaar ook niet bij want Japekop volgde de terraskat tot in de Kruidentuin.

Wat daar in die tuin gebeurde weten wij niet, we kunnen er alleen maar naar raden. Want opeens hoorden wij een hoop gekrijs en gegrauw, en even later kwam Japekop terug naar huis met een flinke hanenkam op zijn rug.
Mevrouw Katblad ging nog even snel in de Kruidentuin kijken of er soms nog andere katten waren, maar zij zag er geen en ook Thassos was daar niet meer.
Japekoppie had verder geen commentaar. Hij wilde echter wel nog wat pasta uit de tube; dat spul schijnt hem erg goed te doen en sterk te maken...

Geen opmerkingen: