Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 oktober 2011

Profiteur

Ja, we hadden Wamy weer eens in de keuken. Hij hangt hier (op de foto dus) boven het voerbakje van Japekoppie, kijkt schuldbewust en daarbij ook een tikje brutaal, maar niet wanhopig. Nee, want de Wams is allesbehalve hongerig en we hebben zo het idee dat hij alleen nog maar brokjes komt stelen voor de sport....
Hoezo denken wij dat?

Wel, uit zeer betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de Wams zijn dagelijkse porties brokken (en ander lekkers) tegenwoordig steeds vaker bij Gizmo en Sonny komt halen.
Hij wordt daar een soort van "gedoogd" door Gizmo (zij lijkt alsmaar milder en liever te worden!) maar moet nog wel steeds erg uitkijken voor Sonny Boy's chagrijn, want die zou hem het liefst van het balkon meppen maar kan zich nog net inhouden wanneer zijn mens hem tot kalmte maant.Bij ons (op de redactie) heeft Wamy twee vijanden. Jawel, behalve dat de Boez hem niet kan velen, slaat ook Oscar hem regelmatig de tent uit. Geen wonder dus dat de Wams liever gaat ontbijten, lunchen en dineren bij Sonny en Gizmo!

Wij vernamen trouwens (ook uit zéér betrouwbare bron) dat Wamy een enkele keer nog wel eens thuis komt om zijn moeder te bezoeken. Ja, soms een hele week niet, maar dan weer een keer wel. Zijn bezoekjes zijn echter kort. Meestal eet hij snel wat, vergeet vervolgens helemaal zijn moeder te begroeten en vliegt dan weer naar buiten.
Uit dezelfde bron vernamen wij eveneens dat er een nieuwe huisgenoot voor Wamy op hem zit te wachten, maar wij weten niet zeker of Wams al de tijd heeft genomen om kennis met dit 12 weken oude haarfabriekje te maken.
Binnenkort komen wij vast en zeker hierop terug.

3 opmerkingen:

Inge zei

Dat lieve betrapte snuitje! Ik vind hem toch zo leuk.

ina zei

Een nieuw huisgenootje voor Wamy? Als die maar niet bij hem in de leer gaat..

Annemieke zei

Oh een nieuw klein katje! Ik hoop dat Mw Katblad snel op kraambezoek gaat.