Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 27 oktober 2011

Altijd het hoofd koel houden....

Boez, wij geloven niet dat het goed voor je is om die paar grijze celletjes van je op deze manier te verwarmen. Ze zeggen immers toch altijd dat je je hoofd koel moet houden? Wel, jij doet precies het omgekeerde....
En weet je, zo koud is het nu ook weer niet, heh? Nee, het vriest nog lang niet en mevrouw K. heeft alleen maar de kachel aangezet omdat het anders te vochtig wordt in huis. Nou ja, ook wel omdat dat inderdaad aangenamer is, die paar graadjes meer, heh? En daarom hoef je dus niet met je bolletje tegen de radiator aan te liggen....


Hoezo weet je zelf heus wel wat goed voor je is en wat niet? Moet mevrouw K. zich niet met jou bemoeien? Je denkt dat ze zelf lekker tegen de radiator wil zitten en daarom jou probeert te bewegen daar weg te gaan? En je trapt daar dus mooi niet in?

Wel Boez, dat is helemaal niet waar. Nee, als jij daar graag wilt liggen, mag dat van mevrouw K. Ja, zij offert zich namelijk graag voor jou op. Ze waarschuwt je alleen maar voor teveel hitte aan de binnenkant van je hersenpannetje, meer niet. Opdat er geen gekke dingen gebeuren met dat mooie koppie van je, heh? Zoals wat?
Wel, het is dat mevrouw K. haar bril niet op heeft op dit moment, maar anders zou ze zweren dat je opeens drie oren hebt. Nee, natuurlijk is dat niet echt zo, het lijkt alleen maar zo. Maar blijf je daar niet te lang zo liggen? Je weet immers maar nooit, heh?
Je wilt nu graag gekriebeld worden? Achter alle drie je oortjes? Vooruit dan maar. Ja, dan legt mevrouw K. haar boekje maar weer even weg, heh?

1 opmerking:

Sandea zei

zo zeg, boez lijkt dikkie dik wel :-)