Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 16 oktober 2011

Kort nieuws

Het kleedje op de bank moest een keer in de was. Maar het was ondertussen wel het kleedje van Oscar, dus nu het er niet meer ligt is hij ontheemd. Hij is zelfs zo van streek dat hij niet meer op de bank wil liggen en persé vanavond weer naar buiten wilde. Wij hebben hem laten gaan.....
Van boven hebben we nu een kattenmandje (ook van dat zachte spul en groot genoeg) gehaald en op de bank neergelegd. Dit mandje werd lange tijd door Cera gebruikt, maar ze slaapt al sinds 3 of 4 maanden in een stoel op de slaapkamer of in de lade van de klerenkast en het mandje stond daar dus ongebruikt.
Maar nu dat mandje beneden op de bank staat, wil zij het weer terug hebben. Toen de Os daarnet weer binnen kwam (we haalden hem op uit de Kruidentuin) en na een flinke borstelbeurt het mandje ging besnuffelen, stond Cera erbij, keek toe en zond de arme asielzoeker bijzonder vuile blikken toe. Arme Os durft nu niet in het mandje te liggen en heeft zijn heil gezocht op een stoel bij de eettafel, een stuk minder comfortabel, niet zo ruim en ook niet zo zacht. Wij hebben zeer te doen met Oscar.
Het zal echter nog enige tijd duren voordat het kleedje weer terug op de bank kan: het moest koud gewassen worden en mag niet in de centrifuge. Voordat het dus weer droog is, zal er best enige tijd overheen gaan. Wij overwegen nu bij de Action nog zo'n kleedje te kopen. Voor de Os..... Als ze diezelfde kleedjes nu nog maar hebben!

Overigens: de knopjes van het kattenluik hebben wij sinds gisteren weten te fixeren met een in stukken geknipt winkelpasje. Gewoon ertussen geschoven dus, zodat ze niet meer kunnen verschuiven (klem zitten). Wat een rust! Zowel afgelopen nacht als vandaag de hele dag bleven de knopjes daar waar wij ze willen hebben, en de haarfabrieken moesten daar genoegen mee nemen.
Woensdag hebben wij een afspraak met de dierenwinkel waar het luikje werd gekocht (de vertegenwoordiger van de luikjes zal daar dan aanwezig zijn), maar wij hebben al vernomen dat het euvel niet onder de garantie valt maar te wijten zal zijn aan slijtage. Ja, ook al zit er drie jaar garantie op. De luikjes zijn namelijk (denken wij) bedoeld voor lichtgewicht haarfabrieken die niet over de verstandelijke vermogens en de kracht beschikken om zelf te schuifjes te kunnen bedienen (zoals dus wel een Oscar en de Boez). Eveneens heeft de ontwerper van dit soort luikjes blijkbaar niet de verstandelijke vermogens of de kennis in huis om te bedenken dat er ook slimme of sterke katten zijn die wel raad weten met die slappe sluitingen. Bovendien zou zo'n luik een nachtdeur moeten hebben, d.w.z. een extra deurtje wat het geheel afsluit zodat de monsters kunnen zien dat er niks meer te duwen of trekken of schuiven valt. Het merkwaardige is dat goedkope luikjes zonder schuifjes een dergelijk paneeltje wel weer hebben......

3 opmerkingen:

katja zei

Lekker, waar is die garantie dan wel voor ? Als ie spontaan uit elkaar valt zeker...

katja zei

Trouwens wel weer typerend, hè...gebruikt zo'n beest (Cera) zo'n mandje maanden niet, zo gauw je het aan een ander wil toebedelen denkt ze ineens weer rechten te kunnen doen gelden...

katja zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.