Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 4 oktober 2011

Geen zorgen voor Oscar

Os heeft zich van de wereld afgesloten, lijkt het wel. Misschien wil hij de Kermisgeluiden niet horen (Leidens Ontzet) of de poffertjeslucht niet ruiken? In elk geval ligt hij naast de Rozemarijn in diepe slaap.


Oscar?
Gmpffffffffff.
Os? Gaat het nog een beetje met je?
Gmpffffffffffff.....
We laten hem maar verder met rust.

Wat Os niet weet is dat het bankje op instorten staat. Wij hebben al wat planken over de zitting gelegd om het gewicht van de plantenpotten beter te verdelen, maar tussen die planken in zakt het oorspronkelijke zitgedeelte langzaam steeds meer naar beneden. Os ligt tussen de planken en dus op het gedeelte dat vandaag of morgen verder in gaat zakken of gewoon afbreekt.

Maar Os maakt zich nergens druk om, is zich niet bewust van de gammele ondergrond waarop hij ligt; met zulke dingen houdt hij zich niet bezig en bovendien kent hij dat soort zorgen gelukkig helemaal niet.
Welterusten lieve Os, mevrouw Katblad gaat even ergens poffertjes eten, want dat hoort erbij op 3 oktober.....

Geen opmerkingen: