Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 2 oktober 2011

Visitekaartje?

Boez:

Zo. Past precies, heh? Dikke eh... billen? Nee, valt reuze mee....
Plantje? Ik zou een plantje pletten met mijn derrière? Wel, ik kan u verzekeren dat dat plantje er al niet meer zo goed uitzag. Nee, anders zou ik er niet op zijn gaan zitten want zoiets kan behoorlijk prikken, dat weet ik uit ervaring.


Geweldig plekje, heh? En vindt u niet dat ik goed pas in het geheel? Mooi visitekaartje toch voor het Katblad? Nee? U denkt dat de mensen zullen denken dat ik hier een boodschapje zit te doen? Dat dacht u eerst zelf ook? Ik snap niets van jullie mensen......
Volgens mij ruik ik de klapstuk. Jawel, er kwam een vleugje van die heerlijke geur mijn neus binnen.

Ik weet niet of ik hier nog lang blijf zitten. Ja, het kan zomaar zijn dat ik er opeens genoeg van heb, van het zitten in deze plantenpot. Nog een seconde of vijftien schat ik zo in, en dan ben ik er weer vandoor. Misschien wel korter inderdaad, want ik begin me te vervelen en dan weet u het wel, heh?

Ja, dan weten we het wel. Binnen een paar seconden was hij alweer weg, de Boez, want Oscar kwam langs en dan blijf je niet als een standbeeld zitten, toch? Nee, het was weer tijd voor actie.
Er zat trouwens inderdaad geen plant meer in de pot, die is ondertussen in winterslaap gegaan (terwijl het opeens weer volop zomer is). 

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Een Boezplant!

katja zei

Het lijkt wel of er een spinnenweb naar de Boez zijn kop loopt. Zo lang zat hij er toch nog niet ?

mw. Katblad zei

Het stikt daar van de spinnen. Van die grote, dikke, met een kruis erop. Er lopen inderdaad overal draden en de haarfabrieken lopen of kruipen er af en toe dwars doorheen.
Nee, de Boez zat daar netaan twee minuten, als het niet korter was.