Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 6 oktober 2011

Sudoku

Eerder in de week was er (volgens de weerberichten) de laatste mogelijkheid om aan de buitentafel de krant te lezen, zonder weggeblazen of kletsnat te worden, of zonder een jas aan hoeven te trekken.
Wel, mevrouw K. wilde graag van deze gelegenheid gebruik maken natuurlijk, maar zodra ze de krant had uitgespreid, vlijde Cera zich erop neer. Vervolgens ging ons modelletje aan de gang met haar toilet, en daar iedereen weet dat je een haarfabriek tijdens zo'n belangrijk ritueel niet mag storen, kwam er van het lezen van de krant niets terecht.

Maar goed, samen met de haarfabrieken van de laatste mooie nazomerdag genieten was ook niet verkeerd, heh? En vooral toen de Boez langs kwam om Cera te begroeten en zij beiden heel lief neusje-neusje deden, was het verlangen om die krant te lezen helemaal verdwenen.
Mevrouw K. had niets meer nodig en was blij dat zij altijd haar camera met zich meesjouwt....


Wel, omdat Cera vervolgens een dutje ging liggen doen, kwam er van dat lezen een hele tijd niets meer. Wel kon mevrouw K. nog heel voorzichtig een sudoku invullen, iets wat Cera gelukkig helemaal niet erg vond.

Gisteren hebben wij de kachel maar weer eens even aangezet, en de boomblaadjes trekken ondertussen in rondwaaiende wolkjes over onze buitentafel heen....

2 opmerkingen:

katja zei

Hihi, dat lekkere buikje van Cera op die laatste foto !

Annemieke zei

Ja hier ook weer de kachel aan :(
Minder dan een week terug liepen we nog met korte broek en t-shirt buiten...