Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 19 oktober 2011

Het Monster was weer "los"!

MaGiz kwam ons waarschuwen: Er zat een vreemde haarfabriek bij de Steeg van Storm! Tenminste, zo leek het, want zij had hem niet goed kunnen zien.
Onze fotograaf ging er direct met camera achteraan, de kat was echter al naar de Parallelstraat gedraafd en dus werd de achtervolging in gezet. Wij haalden hem pas in de Kruidentuin in, want daar was hij tussen de planten gekropen. Zo ventje, draai je eens om want dan kunnen we je beter bekijken!Aha! We dachten het al, het was Monster!
Tijd geleden dat wij hem zagen, en dan ook nog op een poster met "Vermist"!
Gelukkig werd hij toen na een week weer gevonden (voor zijn eigen deur nota bene), maar wij hebben nog steeds niet vernomen waar hij al die tijd had gezeten. Misschien wel opgesloten?
Wel, in elk geval was het Monster nu weer los, hij ging even lekker tekeer tussen de planten (de Nepeta natuurlijk vooral) en trok zich niet veel aan van onze reporters en mevrouw Katblad. Dat wil zeggen, hij wilde niet graag op de foto en probeerde een flinke afstand te houden tussen de fotograaf en hemzelf. Daarin slaagde hij overigens goed.Maar tenslotte kreeg hij toch genoeg van de rondscharrelende haarfabrieken en de belangstelling van mevrouw Katblad voor hem. En toen de Boez hem nogal pesterig naderde, vluchtte hij snel de Katbladstraat in, met de Boez in zijn kielzog en mevrouw K. daar weer achter.

Monster nam geen enkel risico, was in een mum van tijd de Steeg van Storm ingeslagen en was zodoende rap naar zijn eigen straat gevlucht. Pas daar liet de Boez hem gaan.....

Tegen de tijd dat mevrouw K. in de Steeg arriveerde, kwam de Boez alweer terug drentelen, met een dikke staart natuurlijk maar verder met een zelfvoldane uitdrukking op zijn smoeltje. Zijn taak zat erop, de voor hem vreemde kat had hij uit zijn territorium gejaagd. Mevrouw K. ging snel terug naar de redactie, want in deze tijd van het jaar kun je echt niet meer zonder jas naar buiten, heh?

1 opmerking:

Inge zei

Monster is prachtig. Jammer dat we hem zo weinig zien.